Harlinger Stadsfeesten van 4 tot en met 10 juni

Harlinger Stadsfeesten van 4 tot en met 10 juni

Door Joop van der Heide.

Maandag 4 juni barsten de Harlinger Stadsfeesten los met verschillende elementen: Sport; Lanenkaatsen, Vermaak; kermis, Cultuur; stadswandeling,  Kunst, Keik evenement kunst ad ramen, Straattheater in al haar verschijningsvormen tijdens het Straatfestival,  Muziek, Klein Amsterdam festival, Shoppen op de markt en in de winkels en bij komen op de terrassen van de Harlinger horeca. (Foto’s: Joop van der Heide)Kermis!

Wat staat er op de Schritsen? Elk jaar weer spannend: De Breakdance, autoscooter en American Wipp draaimolen, Babyflug, trampoline en natuurlijk de schiettent. Behendigheidsspelen voor de jonge jeugd: eendjes vissen, lijntrekspel (touwtje trekken) en ballengooien en voor de ‘groten: skeeball, puhser, kraantjes. Uiteraard is de Oudhollandse gebakkraam ook present (oliebollen) Nougatkraam, Kip van ’t Spit, Snacks, Suikerspin kortom het wordt weer leuk op de Schritsen. De kermis is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 23.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Vrijdag tot 24.00 uur en zaterdag tot 01.00 uur. Zondag 10 juni duurt de familiedag van de kermis van 14.00 tot ca. 18.00 uur. De kermis wordt georganiseerd door de stichting Beng. En samen met de kermisexploitanten brengt men een korting brochure uit. Bij 16 kermis zaken kan men kortingen of gratis ritten verzilveren. Op de Lanen begint op maandag 4 juni tegelijkertijd met de kermis het Lanenkaatsen. Vrijdag 8 juni de finale‘s.

Schoolkaatsen, Stadswandeling, Straatfestival, Keik

Andere onderdelen van de Stadsfeesten: schoolkaatsen op de Lanen op donderdagmiddag en ’s avonds een stadswandeling verzorgt door het Stadsgidsenteam. Gratis deelname. Start 19.00 uur op de Voorstraat nabij het Hannemahuis museum. Zaterdag 9 juni is ingeruimd voor het straatfestival waarbij het centrum van Harlingen weer een groot podium zal gaan worden voor verschillende kunstvormen. Kunst is er ook te bewonderen op de Lanen waar het Keik kunstevenement: kunst achter de ramen presenteert bij bewoners en die kunst is van 4 tot 10 juni te bewonderen. In de Bethelkerk (Baptisten) wordt een expositie ingericht die dagelijks te bezoeken is van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. Het derde element van dit kunstevenement tenslotte is op de Lanen de kunstmarkt die van 12.00 tot 16.00 uur zaterdagmiddag zal duren. Op die zaterdag de 9de juni dan ook het Straatfestival.

Sunday Funday markt Klein Amsterdam Festival

Op de laatste dag van de Harlinger Feestweek zondag 10 juni, is het Sunday Funday met markt koopzondag, divers entertainment, kermis en het ‘Klein Amsterdam Festival’  Je kunt heerlijk rondstruinen langs de vrolijke kraampjes, genieten van live muziek, soms verrast worden door straattheater of een creatieve workshop en altijd lekker relaxen op een van de leuke terrassen in Harlingen. Tijdens Sunday Funday zijn ook de meeste winkels open.  Entertainment deze keer:  van 12.00 tot 17.00  uur: De Mobiele Zeefdrukkerij. Een vrolijke theatrale mobiele zeefdrukkerij in een wagentje. En als het wagentje open gaat, dan kan de show van start! Neem zelf een t-shirt mee of laat het gene wat u aanheeft voorzien van een zeefdruk. En wie weet is alleen een zeefdruk niet genoeg… de dames weten er altijd iets moois van te maken. Je mag natuurlijk zelf meewerken in de mobiele zeefdrukkerij. Geen zin om de handen uit de mouwen te steken, geen probleem ook hier weten de dames wel raad mee. Kom langs, doe mee, zing mee en laat u verrassen en geniet!             Programma zondag 13.00 -18.00 uur: Kermis op de Schritsen. 14.30 uur: Optreden Stedelijke Muziekvereniging & Asaf uit Lollum t.h.v. beeld Anton Wachter!  15.00 uur: Start Klein Amsterdam Festival! Verdeeld over twee podia, éen op de Voorstraat en één op de Grote Bredeplaats tot 20.00 uur optredens van het Rembrandt Duo, Duo Heesbeen, Hanna & Frits, Wiebe van Dijk & Wijtze Hempenius en Zanger Erik. Kortom Harlingen is helemaal klaar voor de stadsfeesten 2018.