Harlingers weer baas over eigen beurs

Harlingers weer baas over eigen beurs

Tien Harlingers hebben de afgelopen weken een workshop ‘Baas over eigen beurs’ gevolgd. Doel van deze workshop was de deelnemers om te leren gaan met hun eigen inkomsten en uitgaven.

Samen aan de slag

De workshops waren er op gericht de deelnemers te leren hoe ze in het vervolg zelf beter om kunnen gaan met hun financiën. Ook kregen zij tips hoe ze beter inzicht kunnen krijgen in het inkomsten en uitgaven patroon. De deelnemers gingen samen met coach Erik de Groot aan de slag met bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen of een kwijtschelding. Door veel te oefenen hebben de deelnemers de ervaring gekregen waardoor ze dit later zelfstandig kunnen oppakken. Alle deelnemers hebben na afloop een certificaat ontvangen als bewijs van deelname.

Moeite met formulieren en financiën

Harlinger Erik de Groot heeft zich vrijwillig gemeld om deze workshop te organiseren. Erik: “ik zag dat er veel mensen in Harlingen wonen die moeite hebben met financiën en hierdoor bijvoorbeeld toeslagen laten liggen. Daarom heb ik mij gemeld bij het Gebiedsteam om samen een workshop te organiseren. Tijdens de vier avonden hebben we vooral veel geoefend met formulieren invullen en samen uitzoeken hoe we de inkomsten en uitgaven beter in de hand kunnen houden”. De deelnemers zijn erg tevreden over deze aanpak. Eén deelnemers gaf aan nu “veel beter te begrijpen hoe om te gaan met financiën en ook veel beter te snappen waar ik naar toe kan als ik vragen heb”.Het Gebiedsteam Harlingen evalueert de workshops en organiseert waarschijnlijk de workshop nogmaals in het najaar.