Hello Goodbye: Afscheidsconcert van dirigent Tjipke Pasma

Hello Goodbye: Afscheidsconcert van dirigent Tjipke Pasma

Al vele jaren zwaait Tjipke Pasma het dirigeerstokje van ons korps, sinds 2007 eerst bij korps “De Bazuin”, vervolgens bij het gecombineerde korps “KliBa” waarin de namen van Klimop en De Bazuin waren samengevoegd. En sinds 19 januari 2013 is hij dirigent van het gefuseerde korps Muzykferiening ‘OpMaat’ Berltsum. Na zoveel jaren zijn we over en weer toe aan een nieuwe uitdaging. Dus tijd voor een frisse start met een nieuwe dirigent. Gatse Hylkema wordt die nieuwe man.

Met Tjipke hebben we heel wat meegemaakt: diverse resultaten bij concoursen en festivals. Vele optredens bij Berlingastate, in de kerk en laten we ons optreden voor Willem Alexander & Maxima (in de stromende regen!) niet vergeten. Een leuke tweedaagse trip naar Schiermonnikoog naar het muziekconcours aldaar. Recent nog onze Tjipke als stoere Tambour-maître van de Franse regimentsmuziek en dirigent van ons korps plus koor met de Ouverture 1812 van Tsjajkovski in de koepeltsjerke. Een groot succes! En jawel, ook de brand op 15 juli 2017… Op de grandioze Benefiet dag op 30 september hielp onze Tjipke mee met het opbouwen en afbreken van de feesttent, kijk: solidair!

Zaterdagavond 14 juli is het zover, het concert vindt plaats in de Kruiskerk. De entree is gratis en het concert start om 20.00 uur. Er zitten diverse verrassingen in het vat, die verklappen wij lekker niet! Op het programma staan allemaal muzikale herinneringen onder meer “Dogon” van Kevin Houben, “Two Worlds” van Phil Collins en de klezmer-klassieker “Bessarabyanke”. Ook spelen we een deel van het nummer “Ave Musica” gecomponeerd door Feike van Tuinen.
Noteer deze datum alvast in uw agenda, het wordt groots!