Hondenspeelplaats voor Harlingen?

Hondenspeelplaats voor Harlingen?

Sinds vandaag bestaat er een Werkgoep Hondenspeelplaats Harlingen. Op dit moment is er overleg met de Gemeente Harlingen over de mogelijke realisatie van een omheinde hondenspeelplaats binnen de bebouwde kom van Harlingen.

De gemeente staat er welwillend tegenover en ook vanuit de plaatselijke politieke partijen zijn positieve reacties vernomen. De gemeente wil wel graag eerst een idee krijgen hoe groot het draagvlak onder de inwoners van Harlingen is voor de realisatie van een dergelijke hondenspeelplaats. Vandaar dat er sinds vandaag een Facebookpagina is gepubliceerd: Hondenspeelplaats Harlingen?  Op basis van het aantal likes op deze pagina en de reacties die er worden achtergelaten kan de Werkgroep Hondenspeelplaats Harlingen en de Gemeente Harlingen een beeld krijgen van het eventuele draagvlak onder de inwoners. Op basis van dat beeld kan men dan beslissen of het voldoende zinvol is om dit plan te realiseren. Liken dus!Er zijn natuurlijk in Harlingen genoeg plekken waar je je hond prima uit kan laten. Een hondenspeelplaats is dan ook geen honden-uitlaatplek. Een hondenspeelplaats is een omheind stuk grasland waar honden veilig met elkaar kunnen ravotten zonder daarbij andere passanten en/of het verkeer te hinderen. Er worden ook een aantal zitbankjes geplaatst voor de eigenaren van spelende honden. De eigenaren van de honden zien er zelf op toe dat de hondenspeelplek ook schoon blijft. Hiertoe worden afvalbakken geplaatst. Hun hond uitlaten zodat deze hun behoefte kunnen doen gebeurt elders. Op die manier ontstaat er voor hond en baas een prettige en sociale openbare voorziening die mede bijdraagt tot de leefbaarheid van onze mooie stad Harlingen.

Iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt kan dit door middel van de Facebookpagina: Hondenspeelplaats Harlingen? kenbaar maken. Door het liken en delen kunnen wij straks zien of het plan voldoende  levensvatbaar is. Doen!