In de klas aan de slag met de nieuwe schepen van Doeksen

In de klas aan de slag met de nieuwe schepen van Doeksen

“Ik heb gekozen voor de Brandaris, want die vind ik het meest bij Terschelling passen,” vertelde één van de leerlingen van juf Clarinde van OBS ’t Jok. En hij was niet de enige. Ook het Stryper Wyfke, aangespoelde tonnen met cranberry’s en zeehondjes zijn populaire thema’s in de klas. Er werd enthousiast getekend, gemeten en gekleurd.

Begin mei startte de tekenwedstrijd die Rederij Doeksen uitschreef onder alle basisschoolleerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 op Terschelling en Vlieland. “De wedstrijd werd positief ontvangen: alle scholen deden mee,” vertelde Hanny Wentink, communicatieadviseur bij Rederij Doeksen. “We waren dan ook erg benieuwd naar de tekeningen en vonden het dus extra leuk dat we op een aantal scholen een kijkje konden nemen tijdens de tekenles.” Ze bracht samen met ontwerper Joost Mertens van ontwerpbureau Vripack uit Sneek een bezoek aan OBS ’t Jok in Hoorn en de Prinses Margrietschool op West.Vripack ontwierp het exterieur en interieur van de twee nieuwe schepen. Joost Mertens: “Door ambachtelijke tegels van de Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek te beschilderen met tekeningen van kinderen van de eilanden, willen we de geschiedenis  en verbinding tussen de wal en het eiland  laten zien.” Joost liet door middel van ontwerptekeningen aan de kinderen in de klas zien waar de tableaus op de schepen komen. “Ik was onder de indruk van de kwaliteit van de tekeningen. Ze waren zelfs druk bezig met perspectieftekenen!”

De wedstrijdperiode is inmiddels afgesloten en de tekeningen zijn ingeleverd. De komende weken worden uit alle inzendingen de allermooiste gekozen. De Harlinger Aardewerk- en Tegelfabriek vereeuwigt ze vervolgens op de tegeltableaus die in het interieur komen van beide nieuwe veerboten.