Jaarwisseling gemeente Harlingen 2016 – 2017

Jaarwisseling gemeente Harlingen 2016 – 2017

HARLINGEN – Op 31 december 2016 vieren we de jaarwisseling. Als gemeente willen we graag dat deze avond en nacht gezellig en verantwoord verlopen en daarom herinneren we u graag aan een aantal dingen.

Afsteken vuurwerk

Tijden

Als u zelf vuurwerk afsteekt, mag dit tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Bij het afsteken buiten deze tijden, riskeert u een boete.

Veiligheid

Steekt u vuurwerk af of kijkt u buiten naar het afsteken ervan, bescherm uw ogen dan met een vuurwerkbril. Kijk ook goed naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het vuurwerk, om ongelukken zoveel mogelijk te voorkomen. Op de verpakking vindt u ook informatie over de minimumleeftijd die u moet hebben om dat vuurwerk af te mogen steken (12, 16 of 18 jaar).

Vuurwerkafval opruimen

Ruim het vuurwerkafval zoveel mogelijk gelijk op, zowel de vuurpijlen als het restpapier van vuurwerk. Wees wel alert op afval dat nog niet is afgekoeld, want smeulend afval is vaak de oorzaak van brand in een Kliko. Stop het vuurwerkafval afgekoeld in uw grijze container.

Vuurwerkvrije zone

Ook dit jaar geldt in Harlingen weer een vuurwerkvrije zone, zoals dat in de afgelopen jaren het geval was. Het gaat dan om het gebied voor en achter MFC Het Vierkant en voor en achter de Marneflat, die tegenover Het Vierkant ligt. Steekt u daar toch vuurwerk af, dan bent u strafbaar.

Prullenbakken

Om vernieling te voorkomen, sluit de gemeente op 29 december 2016 alle prullenbakken in Midlum en Wijnaldum af. Op 30 december 2016 gebeurt dit in de rest van Harlingen. De bakken worden zo snel als dit na de jaarwisseling mogelijk is, weer geopend.

Parkeerautomaten

Op 30 december worden de parkeerautomaten in Harlingen afgesloten en op 2 januari gaan ze weer in bedrijf.

Wij wensen u een veilige en fijne jaarwisseling en een gelukkig 2017!

Geef een reactie