Jankobus Seunnenga in Bibliotheek Harlingen

Jankobus Seunnenga in Bibliotheek Harlingen

Op vrijdag 9 februari om 19.30 uur brengt Jankobus Seunnenga de dichtbundel Fabels met Kleurkrijt ten gehore in de Bibliotheek van Harlingen.

Jankobus Seunnenga, bekend van Kobus gaat naar Appelscha en Pigmeat, heeft gedichten van Simon Vestdijk op muziek gezet. De Harlinger Simon Vestdijk was een belangrijke schrijver en musicoloog. Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel Fabels met Kleurkrijt heeft Seunnenga de gedichten op muziek gezet.

Jankobus Seunnenga

Sinds dat Jankobus Seunnenga in 2009 solo is gegaan, heeft hij een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. Deze Friese oerpunker, die in 2012 het ‘Dreents Liedtiesfestival’ won, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad, en het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat.

Meer informatie

Benieuwd naar Jankobus Seunnenga en de Fabels met Kleurkrijt? Op vrijdag 9 februari van 19.30 – 21.30 uur is hij in de Bibliotheek van Harlingen. De kosten zijn €15,- voor niet-leden en bibliotheek leden van Bibliotheken Noord Fryslân (BNF) mogen gratis naar binnen! Graag wel opgegeven want vol=vol. U kunt u opgeven aan de balie bij de Bibliotheek of via www.ontdekdebieb.nl.