‘Jeugd Dans Opleiding Fryslân’

‘Jeugd Dans Opleiding Fryslân’

LEEUWARDEN – Op 1 en 2 juli vindt de dansvoorstelling ‘JDOF JOURNAAL’ plaats in Stadsschouwburg De Harmonie. De vijfenzestig Friese danstalenten laten een aantal prachtige choreografieën zien, die geïnspireerd zijn op de problemen in onze wereld: klimaatopwarming, aardbevingen, oorlogen, de invloed van de mobiele telefoon en het pestgedrag van kinderen en jongeren. We worden overspoeld door nieuws waar we niet omheen kunnen.

In deze voorstelling komen tien choreografieën voorbij, waarbij de impact van alle gebeurtenissen worden verbeeld in dans en visuals op muziek van onder anderen: Ludovico Einaudi, Armand Amar, Zack Hemsley en Michael Jackson.

Jeugd Dans Opleiding Fryslân is een ambitieuze dansopleiding voor jonge, getalenteerde dansers en danseressen uit Friesland. De basis van de opleiding bestaat uit moderne dans, jazzdans en klassiek ballet. Deze basis wordt aangevuld met gastlessen in diverse dansstijlen zoals streetdance, zumba, breakdance, afro-salsa etc. Alle lessen worden gegeven door vakspecialisten met veel ervaring, die jong danstalent tot volle bloei weten te laten komen. Jongeren in de leeftijd van 11 – 14 jaar die actief met dansen bezig zijn en die de ambitie hebben zich serieus verder te ontwikkelen, kunnen zich via de website aanmelden voor de jaarlijkse auditie in april.

 Informatie over de kaartverkoop is te vinden via www.jdof.nl (€15,-/€10,- tot 16 jaar)