Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

De voorbereidingen op de 2e seizoenshelft zijn alweer begonnen. Zeerobben JO15-1 speelde afgelopen zaterdag thuis een oefenwedstrijd tegen Flevo Boys uit Emmeloord en verloor met 1-4. (Foto: Frans Bode)

HARLINGEN – De feestdagen liggen achter ons. De recepties zijn geweest. Het betaalde voetbal is al aan de 2e seizoenshelft begonnen.  Dat geldt ook voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Weliswaar begint de competitie pas over 2 weken, de voorbereidingen op die 2e competitiehelft zijn voor veel teams al wel weer gestart.

Zo zijn veel teams al gestart met de trainingen op het Oostersportpark.  Voor de standaardteams begint de competitie immers alweer op 4 of 11 februari. Ook worden er nog onderlinge zaalvoetbaltoernooitjes gespeeld door de verschillende leeftijdscategorien. Maar sinds de komst van de kunstgrasvelden wordt er steeds minder vaak naar de sporthal uitgeweken. De Waddenrobkes spelen nog wel wekelijks in de Waddenhal voor de wintercompetitie maar voor de overige categorien is er dit seizoen nog maar 1 toernooi. Velen geven er toch de voorkeur aan om buiten te voetballen. En met goede weersomstandigheden en drie kunstgrasvelden  kan dat ook uitstekend.

Hoe ziet het speelschema eruit voor de verschillende leeftijdcategorien de komende weken:

JO19

Voor JO19-1 dat uitkomt in de hoofdklasse begint de competitie op 11 februari met een uitwedstrijd tegen Drachtster Boys JO19-1. JO19-2 moet een week eerder op 4 februari alweer de wei in. Dan staat de uitwedstrijd tegen Blauw Wit op het programma.

JO17

JO17-1 begint de competitie op 4 februari alweer met een uitwedstrijd tegen GAVC JO17-1. JO17-2 is nog een paar weekjes vrij en gaat op 18 februari weer verder met de competitie en JO17-3 speelt pas op 4 maart a.s. weer voor de competitie. Dan wacht Oosterlittens JO17-1 thuis.

JO15

JO15-1 heeft al 13 wedstrijden gespeeld en staat op een keurige 6e plaats. Afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen Flevo Boys JO15-2 uit Emmeloord en werd er verloren met 1-4. Werk aan de winkel  dus voor aanvang de volgende competitiewedstrijd. Die staat voor 4 februari op het programma. Dan komt Franeker naar het Oostersportpark.

JO15-2 begint pas op 18 februari weer maar dan wel meteen een stadsderby tegen fc Harlingen JO15-1. De voorjaarsreeks voor JO15-3 begint op 25 februari a.s.

JO13

JO13-1 dat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop helaas verloor hervat op 11 februari de competitie met een uitwedstrijd tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie.  De overige teams starten de voorjaarsreeks op 25 februari.

JO11

Zeerobben JO11-1 is koploper en wil meteen na de winterstop de competitie goed hervatten. Dat moet dan op 11 februari thuis tegen Franeker gebeuren. De overige teams spelen in een voorjaarsreeks die op 25 februrari weer van start zal gaan.

JO9

Ook alle teams van JO9-categorie spelen een najaars- en voorjaarsreeks. Die zal net als de overige reeksen op 25 februari weer van start gaan.

Meisjes

Voor MO19-1, MO17-1, MO15-1, MO13-1 en MO13-2 gaan de competities ook op 25 februari a.s. weer van start.

Waddenrobkes

De Waddenrobkes zijn na de landencompetitie op het veld meteen daarna de zaal ingegaan voor de wintercompetitie. Zij spelen elke donderdagmiddag in de waddenhal hun eigen competitie. Donderdag 26 januari is de laatste speelronde en daarna gaan ook de Waddenrobkes weer het veld op ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie.

Verder wordt er achter de schermen natuurlijk ook alweer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het jaarlijkse Voetbalkamp. Is de organisatie van de Voetbalschool alweer druk met de voorbereidingen want de Voetbalschool start op 10 maart a.s. En het jeugdbestuur is nu alweer bezig met de indeling van de trainersstaf voor het komende seizoen. Binnenkort meer nieuws daarover.

Maar eerst de dag van morgen. Geen competitievoetbal nog dus maar wel weer de nodige oefenwedstrijden op het Oostersportpark. Om 09.00 uur wordt de spits afgebeten door JO11-3 en dan zijn er vervolgens om 10.00, 10.30 en 12.30 ook oefenwedstrijden ingepland door de verschillende jeugdteams.  Kortom de voorbereidingen zijn weer in volle gang.

Geef een reactie