Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Zeerobben JO15-1 speelde een sterke wedstrijd tegen ONB JO15-1. In de slotseconden werd het nog 3-3 waardoor Zeerobben de overwinning door de vingers liet glippen. (Foto: Frans Bode)

Harlingen – Normaal gesproken zal zaterdag de voorjaarscompetitie van start gaan voor alle jeugdteams. Dat is echter op het moment van schrijven nog lang niet zeker gezien de weersvoorspellingen. Bij vorst kan er op de grasvelden niet gespeeld worden. Op de kunstgrasvelden is dat geen probleem zolang er maar geen sneeuw op ligt. Het is dus maar afwachten hoeveel wedstrijden er zaterdag gespeeld gaan worden.

Afgelopen zaterdag speelden JO13-1 en JO15-1 alweer voor de competitie. Voor JO13-1 was het de tweede wedstrijd na de winterstop. Vorige week werd er nog ruim van Drachtster Boys gewonnen en ook afgelopen zaterdag werd er wederom gewonnen. Dit keer stond er een uitwedstrijd tegen ONB uit Drachten op het programma. Die ploeg staat weliswaar onderaan op de ranglijst maar dat betekende nog geen garantie voor succes. Zeerobben maakte echter geen fout en won met 6-0.

Voor JO15-1 stond de zware thuiswedstrijd tegen de nummer 2, ONB, op het programma. De eerste helft was niet best van Zeerobben maar de ploeg herpakte zich en boog de 0-1 ruststand om in een 2-1 voorsprong. Na de 2-2 werd het wederom 3-2 in de slotseconden. Maar de buit was nog niet binnen. In de laatste seconden van de extra tijd kwam ONB nog langszij. Toch opgewekte gezichten bij Zeerobben want er was een uitstekende 2e helft gespeeld.

Door de teams van JO11 werd er ook gevoetbald. Afgelopen zaterdag werd er door het jeugdbestuur een onderling wintertoernooi voor de spelers van JO11 georganiseerd. Met 9 teams werd er gestreden om de eer van de dag. Er werd gespeeld in een 1e jaar JO11 poule, aangevuld met enkele spelers van JO9 en een 2e jaars JO11 poule. In de finale kwamen beide poule winnaars elkaar tegen. Uiteindelijk trokken de 2e jaars spelers van JO11 aan het langste eind. Het werd een koude, sportieve en gezellige ochtend waar alle JO11 spelers lekker gevoetbald hebben en dus klaar voor de start van de competitie die zaterdag van start zal gaan.

Zaterdag

Het is dus nog uiterst onzeker of en waar er zaterdag gevoetbald kan worden. Zeerobben heeft dan wel 3 kunstgrasvelden maar dat zal lang niet genoeg zijn voor alle thuiswedstrijden die morgen op het programma staan. Er staan namelijk maar liefst 19 wedstrijden op het programma voor de jeugdafdeling. En dat zijn alleen de thuiswedstrijden nog maar. Jongens, meisjes, gemengd, u komt van alles tegen. Wie niks wil missen moet vroeg uit de veren. Om 08.45 uur beginnen de eerste wedstrijden al. Het lijkt verstandig om vooraf even de kantine te bellen voor de laatste info over alle afgelastingen.

Zeerobben JO13-3 kampioen

Afgelopen zaterdag vond op het Oostersportpark alsnog de huldiging plaats van het kampioenschap van de najaarscompetitie van JO13-3. Opvallend laat maar dat had natuurlijk een oorzaak. Voor de winterstop werden er twee wedstrijden afgelast voor JO13-3 die daardoor op 9 gespeelde wedstrijden uitkwam. Dat was op dat moment goed voor de 1e plaats. Er moesten echter hier en daar nog enkele wedstrijden gespeeld worden waaronder een wedstrijd van naaste concurrent Tzummarum. Er werd tot eind januari gewacht maar toen bleek dat zij geen wedstrijden meer gingen spelen en bovendien bleek dat Tzummarum die laatste wedstrijden met ruime cijfers moest winnen. Het doelsaldo van Zeerobben was namelijk aanzienlijk beter. Dat alles bij elkaar resulteerde erin dat JO13-3 afgelopen zaterdag gehuldigd werd en uit handen van jeugdvoorzitter Lieuwe Wesselius de kampioensschaal kreeg uitgereikt.

(Foto: StarStyle Fotografie)