Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Harlingen – Een vergelijking met een topdag in een groot attractiepark in Nederland gaat veel te ver maar wie afgelopen zaterdag het Oostersportpark bezocht heeft het ervaren als druk, erg druk. Wat een voetballers, wat een leiders, wat een trainers, wat een bondscoaches, wat een scheidsrechters. Kortom, wat  een vrijwilligers dus. De jeugdafdeling floreert.

Foto: JO11-1 had geen kind aan Inrnsum en won met 6-3. De ploeg is nog ongeslagen. (Foto: Wies Procee)JO19

De tegenstander van JO19-1 staat dan wel onderaan maar zo eenvoudig was de winst op Emmeloord niet. De ploeg uit Emmeloord kwam nog terug tot 3-2 maar daar bleef het dan  ook bij waardoor Zeerobben zich samen met L. Zwaluwen en Flevo Boys aan de kop van de hoofdklasse heeft gevestigd. JO19-2 verloor kansloos met 6-0 van ONS Sneek en ook JO19-3 was niet opgewassen tegen CVVO uit Lemmer.

JO17

Het kan verkeren in het jeugdvoetbal. Be Quick Dokkum was tot zaterdag nog ongeslagen en Zeerobben had nog geen punten gepakt. Na zatedag staat Zeerobben op drie punten en blijft Be Quick Dokkum achter met een kater. Het werd 0-2. Nipt verlies was er voor JO17-2 in de wedstrijd tegen Frisia. Spannend want het werd 1-2.

JO15

En wederom een afgtekende overwinning voor JO15-1. Dit keer was de ploeg met 6-0 te sterk voor Buitenpost. Ook hier een koppositie voor Zeerobben. Na de winst van vorige week wederom een driepunter voor JO15-2. Dit keer 8-2 winst op Beetgum. Inmiddels opgerukt naar de 4e plaats. ST SDS/Nijland was met 0-4 te sterk op het Oostersportpark tegen JO15-3. JO15-4 speelde vorige week al een geode wedstrijd maar toen (nog) geen punten. Deze week weer een goede wedstrijd en drie punten. Tegen Frisia werd er met 1-4 gewonnen.

JO13

Het eerste puntverlies voor JO13-1 is een feit. Thuis tegen Marum kwam Zeerobben niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Verlies was er voor JO13-2 tegen Scharnegoutum. Het werd 5-0.

JO12

Deze jonge talentvolle ploeg weet van geen stoppen. Dit keer werd er in Dokkum met 2-4 gewonnen. Fier bovenaan tot nu toe. Winst ook voor JO12-2 in de wedstrijd tegen Franeker Jo12-1. Het werd 4-2. Voor JO12-3 was er een verdienstelijk gelijkspel tegen Blauw Wit en JO12-4 won met maar liefst 3-10 van Leovardia. Wat een resultaten bij de JO12 groep.

JO11

Na de afgelsating van vorige week dan nu weer een wedstrijd voor JO11-1. En de jongens hadden er zin in. Dat resulteerde in een 6-3 overwinning op Irnsum. JO11-2 verloor met 4-2 van Makkum en JO11-3 won met 6-3 van SDS.

JO10, JO9 en JO8

Hier geen uitslagen en standen omdat de KNVB dat zo voorgeschreven heeft. Dat maakt het nog interessanter om eens bij deze kinderen te komen kijken want voetballen dat kunnen ze wel.

Waddenrobkes

Foto: Frans Bode

De jongste kinderen (jongens en meisjes) spelen bij Zeerobben bij de Waddenrobkes. Deze kinderen spelen een eigen interne competitive op de zaterdagmorgen in de Froonacker Arena. Vanaf 09.00 uur is het genieten van het plezier van de kinderen en de volwassenen die aanmoedigen. Afgelopen week hebben de kinderen op woensdagmiddag onder ideale weersomstandigheden weer lekker getraind. Velen van hen zijn op zaterdagochtend terug te zien op het veld. Anderen moeten eerst nog hun zwemdiploma halen maar staan te popelen om ook aan te sluiten. Morgen alweer de 4e speelronde dus op het Oostersportpark. Kom kijken en ervaar hoe leuk het is om naar de Waddenrobkes te kijken. Nog leuker is het om zelf meet e doen. Alles kan.

Zaterdag

Hoeveel wedstrijden er zaterdag weer zijn op het Oostersportpark is eigenlijk van ondergeschikt belang. De velden zijn gewoon de hele dag bezet en hebben de liefhebbers van jeugdvoetbal veel te bieden. Van jong tot oud, jongens of meisjes, prestatief of recreatief? Om half 9 wordt het bal al geopend met waarschijnlijk weer een heerlijk zonnetje erbij. Geniet ervan!