Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Harlingen – Voor veel teams zit de najaarscompetitie er alweer op. Zij hebben nu even rust tot begin februari. Dan zal de voorjaarscompetitie alweer van start gaan. Een korte winterstop dus. Sommige teams komen morgen nog in actie voordat voor hen de winterstop begint. Daarna is het even tijd voor andere zaken.

Foto: Ondanks het slechte weer speelde Zeerobben JO9-3 afgelopen zaterdag een leuke wedstrijd tegen SJO Warga WWS. (Foto: Frans Bode)JO19
JO19-1 liep tegen een gevoelige nederlaag aan afgelopen zaterdag. Thuis tegen GAVC was er op een beter resultaat gerekend maar uiteindelijk stond er een 3-4 eindstand op het score board. Geen punten dus. JO19-2 en JO19-3 kwam niet in actie.

JO17
JO17-1 speelde tegen koploper Heerenveense Boys een prima wedstrijd. Met name de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Zeerobben moest uiteindelijk wel een 2-0 nederlaag incasseren. JO17-2 moest ook tegen Franeker een nederlaag incasseren. In Franeker werd het 4-0.

JO15
JO15-1 speelde een vervelende wedstrijd in en tegen Franeker. Dat resulteerde in een onterechte 3-2 nederlaag maar soms heb je dat soort wedstrijden. Snel vergeten en opmaken voor de bekerkraker tegen ONS. JO15-2 verloor met 5-0 van Franeker. JO15-3 3 en JO15-4 wonnen beiden van resp. FVC JO15-3 en JO15-4.

JO13
JO13-1 was al vroeg op pad richting Surhuisterveen maar kwam wel met een 0-2 overwinning thuis. JO13-2 verloor met ruime cijfers van Oosterlittens.

JO12
JO12-1 kon de laatste wedstrijd van dit jaar niet stunten tegen kampioen Stichting sc Heerenveen. Zeerobben speelde een sterke wedstrijd maar verloor wel met 5-2. JO12-2 won met dubbele cijfers in en van St. Anna. JO12-3 en JO12-4 kwamen niet in actie.

JO11
JO11-1 kende in Leeuwarden weinig problemen met FVC en won met 2-6. Winst was er ook voor JO11-2 in de wedstrijd tegen Oosterlittens. Het werd uiteindelijk 5-3. JO11-3 was vrij.

JO10, JO9, JO8
Ook bij deze groep (10 teams) was het weer genieten. Omdat de ontwikkeling en het spelplezier voorop staat heeft de KNVB besloten geen uitslagen en standen meer bij te houden. Dat is bijzaak.Zeerobben ziet deze groep zich steeds meer ontwikkelen. Wie daar getuige van wil zijn moet op zaterdagochtend eens komen kijken. Het kan nog net voor de winterstop.

Waddenrobkes

Zaterdag speciale feestelijke afsluiting Waddenrobkes landencompetitie

Zaterdag staat de laatste speelronde op het programma voor de Waddenrobkes van Zeerobben. Deze speelronde wordt ieder seizoen afgesloten met een feestelijke huldiging van alle teams en vrijwilligers. Deze keer heeft de organisatie de afsluiting nog ietsje feestelijker gemaakt voor de jongste jeugd. De Waddenrobkes mogen namelijk hun laatste wedstrijdjes van het jaar spelen op het hoofdveld vanaf 12.30 uur. Bovendien mogen ze na de huldiging in de kantine ook nog met zijn allen mee in de line-up met het vlaggenschip Zeerobben 1 voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen de huidige koploper HZVV 1 uit Hoogeveen. Hoe gaaf is dat? 

Op deze speciale zaterdag beginnen de wedstrijden van de Waddenrobkes dan ook om 12.30 uur. Aansluitend is de  huldiging in de kantine. Na de huldiging sluiten de Waddenrobkes zich aan bij Zeerobben 1 om met de spelers het veld op te gaan. Als de wedstrijd van Zeerobben 1 om 14.30 uur begonnen is, is  er iets lekkers voor de kinderen in de kantine.Daarna is het ook voor Waddenrobkes winterstop.

Zaterdag
Zoals reeds gezegd loopt de competitie richting de winterstop en dat is te merken op het Oostersportpark zaterdag. Toch zijn er  nog 8 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Nog genoeg te doen dus. Vanaf 08.45 uur kunt u nog genieten van de laatste wedstrijden in 2018.

2e Wintertoernooi Zeerobben

Vorig jaar werd er door de jeugdafdeling van Zeerobben voor het eerst een wintertoernooi georganiseerd tijdens  de winterstop. Dat is zo goed bevallen dat op zaterdag 12 januari 2019 de 2e editie van start gaat. Natuurlijk blijft het een gok gezien de winter die wel of niet kan invallen. Maar de organisatie en de deelnemers zijn zo positief gestemd dat iedereen er nu al klaar voor is.

De organisatie, onder leiding van hoofd jeugdopleiding Koos Heising, pakt het dit keer groots aan. Dit jaar komen er maar liefst 6 leeftijdscategorien in actie. Ook de jongste jeugd schuift dit keer aan zodat dit jaar JO17, JO15, JO12, JO11, JO10 en JO8 meedoen. In totaal zullen er 34 teams meedoen. Daarom duurt het toernooi dit keer van 9.00 tot 17.00 uur.

Coördinator wedstrijdzaken, Gerrit Riem, heeft het speelschema al rond. De laatste puntjes worden nu op de i gezet en dan kan het programma de deur uit.

Tijdens de voorbereidingen bleek al snel dat verenigingen graag meedoen aan dit toernooi dat gezien wordt als een ideale  voorbereiding op de 2e seizoenshelft. Dat resulteerde in een aantrekkelijk deelnemersveld hetgeen blijkt uit de verenigingen die toegezegd hebben te komen: FC Den Helder, Broeksterwalden, Blauw Wit, LSC, ‘d Olde Veste, Reiger Boys, vv Heerenveen, Be Quick Groningen, sc Bolsward, SWZ Sneek, FVC, Stiens en natuurlijk Zeerobben.

Het kan niet anders dan een prachtige dag worden. Mocht er geen sneeuw en ijs liggen dan is het Oostersportpark die dag een prima alternatief voor de liefhebbers van jeugdvoetbal.