Jeugdjournaal Zeerobben

Jeugdjournaal Zeerobben

Het was nog best wel donker toen de eerste ploegen afgelopen zaterdag de Robbenplaat verlieten voor hun uitwedstrijd. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het vroege tijdstip waarop de voorjaarscompetitie van start is gegaan. In het verleden was dat begin maart maar nu moesten op 9 februari nagenoeg alle jeugdteams alweer aantreden voor de competitie. Maar uiteindelijk stond een ieder weer fris en uitgerust aan de start.

Foto: Zeerobben JO19-1 kende een goede (her)start van de competitie en won thuis met 4-0 van sc Joure. (Foto: Frans Bode)JO19

JO19-1 verloor verrassend de laatste wedstrijd voor de winterstop van Stiens maar heeft goed overwinterd zo bleek afgelopen zaterdag toen Joure op bezoek kwam. De ploeg uit Joure had niet veel te vertellen en JO19-1 trok de wedstrijd uiteindelijk nog vrij eenvoudig met 4-0 naar zich toe. En ook de start van het vernieuwde JO19-2 is hoopvol. Thuis werd Blauw Wit met 2-0 verslagen.

JO17

JO17-1 verloor ook haar laatste wedstrijd voor de winterstop van koploper Heerenveense Boys en trof meteen na de winterstop de nummer 3 van de ranglijst Stiens. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. In balans dus en ook hoopvol voor de rest van de competitie. JO17-2 was nog vrij van competitieverplichtingen en speelt haar 1e wedstrijd pas op 2 maart a.s.

JO15

En ook JO15-1 kwam afgelopen zaterdag goed uit de winterstop. Ook JO15-1 verloor de laatste wedstrijd voor de winterstop verrassend maar pakte zaterdag uit tegen de nummer 4, FVC, weer gewoon de 3 punten. Drie punten waren er ook voor JO15-2 dat met 3-0 won van SDS. En voor JO15-4 kon de competitie niet beter beginnen. Werd er voor de winterstop nog gelijk gespeeld tegen fc Harlingen. Dit keer pakte Zeerobben de volle winst door aan de Vierkantsdijk met 2-3 te winnen.

JO13

JO13-1 speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen Workum maar verloor wel met 5-3. Het dagje uit voor JO13-2 naar Terschelling leverde een mooi puntje op. Op Terschelling werd het 1-1.

JO12

Voor JO12-1 ligt er een enorme uitdaging dit voorjaar. Voetballen in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag kon de ploeg meteen vol aan de bak tegen de “profs” van Emmen. Maar Zeerobben deed van zich spreken en sleepte een fraaie 3-3 uit het vuur. Spannend was het ook bij JO12-2 dat nipt met 3-2 won van Woudsend. JO12-3 pakte een puntje tegen Oosterlittens. Het werd 2-2 en JO12-4 verloor met 3-2 van S.F. Deinum.  

JO11

Wat een wedstrijd speelde JO11-1 tegen SWZ Boso Sneek. Het leverde geen punten op maar als je met 6-7 verliest heb je wel alles gegeven. Wat een wedstrijd moet dat geweest zijn. Een puntje was er voor JO11-2 tegen Bolsward. Het werd 2-2. JO11-3 trof Balk JO11-3. De ploegen troffen elkaar voor de winterstop ook al. Toen verloor Zeerobben van de latere kampioen. Maar zie daar. De ene wedstrijd is de andere niet en afgelopen zaterdag was Zeerobben de betere ploeg en won met 4-0.

Bij de overige groepen (JO10, JO9 en JO8) worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden omdat de KNVB de ontwikkeling van de spelers belangrijk vind en de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. Maar liefst 10 teams doen hier ook aan de competitie mee en genieten van het spelletje. Wie echt wil weten hoeveel doelpunten er gemaakt worden moet gewoon even langs komen op de zaterdagochtend.

Waddenrobkes

De Waddenrobkes hebben gisteren de wintercompetitie afgesloten en genieten eerst van de voorjaarsvakantie. Daarna gaan ze weer los op het veld en maken zij zich op met de bondscoaches voor de voorjaarscompetitie. De laatste week mocht Zeerobben weer 2 nieuwe Waddenrobkes welkom heten. Kinderen die aan de voorjaarscompetitie willen meedoen kunnen zich aanmelden bij de club. Alle informatie is terug te vinden op de site van de club.

Zaterdag

Zaterdag begint de voorjaarsvakantie maar dat is niet te merken aan het programma. Op het Oostersportpark zijn er slechts 6 wedstrijden voor de jeugd maar 13 teams spelen een uitwedstrijd. Vakantie of niet? Het concern Zeerobben draait gewoon door.