Jeugdoverzicht fc Harlingen

Jeugdoverzicht fc Harlingen

Nog 1 of 2 wedstrijden te spelen voor de jeugd en dan breekt de winterstop al weer aan.Een mooie gelegenheid om op krachten te komen. Tijdens deze winterstop organiseert fc Harlingen zoals elk jaar een onderlinge wintercompetitie.Hierbij gaan de jeugdleden JO8 t/m JO/MO13 drie maal in de Waddenhal en 2 maal op eigen veld onderling strijden.  Op 15 december wordt de allereerste ronde gespeeld maar daar later meer over. Eerste en overzicht van afgelopen weekend:

Foto: Na 3 verliespartijen op rij voor JO15-1 liep het afgelopen weekend eindelijk weer eens lekker. De jongens waren onvermoeibaar, fel en alert tegen Deinum

Fc Harlingen JO8/JO10:                                                                                      Lasse, Almoutaz, Luquenio, Rutger, Jesper, Kyron, Tygo en Lucas van JO8 begonnen met vol vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Lac Frisia. Tot nu toe had dit team op een gelijkspel na alles gewonnen. Het werd snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren en fc Harlingen moest het onderspit delven. Ondanks dit verlies werd er na afloop met veel plezier de penalty’s genomen en de handen van de tegenstander geschud. Zaterdag zijn ze vrij en daarna staat er op 15 december nog een uitwedstrijd tegen Bolsward op het programma. Fc Harlingen JO10-1 speelde zaterdag wel de allerlaatste wedstrijd in de najaar competitie. Op eigen veld versloegen ze het team van Minnertsga JO10-1. Voor de JO10 is het nu afgelopen met de competitie. Nog wel even trainen en dan genieten van een welverdiende winterstop en op naar de voorjaarscompetitie!

Fc Harlingen JO11:
Helaas werd er zaterdag niet gewonnen aan de voet van de Irsumer kerk, maar deze jongens deden dapper hun werk. Er werd met 5-1 verloren, en dat kwam door verschillende factoren… Maar die lossen de trainers en spelers voor komende week wel op, want dan is de laatste wedstrijd (thuis)tegen koploper Bolsward voor de winterstop. De jongens van JO11-2 boekten een mooie 10-0 overwinning thuis tegen Wyckels Hallum JO11-2. Nog 1 wedstrijd te gaan en wel in en tegen Beetgum JO11-1.

Fc Harlingen JO13/MO13:
Een mooie overwinning van fc Harlingen JO13-1. Zij namen hetin een thuiswedstrijd op tegen Akkrum JO13-1 en boekten een 7-0 overwinning. BijJO13-2 liep het even anders. Tegen de nummer 2 Oeverzwaluwen werd er in Koudum verloren met 7-1. Zaterdag was de laatste wedstrijd voor fc Harlingen MO13-1.Vanwege de anderhalve competitie waarin de meiden zitten speelden zij voor de derde keer tegen AVC. De 1e ontmoeting werd kansloos verloren met 4-0, de 2e wedstrijd waren de Harlingers veel beter maar maakten ze de kansen niet af en zo werd ook die wedstrijd verloren. Maar afgelopen zaterdag ging het ineens heel anders. Vlak voor rust kwamen ze op voorsprong en zij maakten het vervolgens in de tweede helft af met een 3-1 overwinning. Deze groep is echt gegroeid de afgelopen maanden. Zij eindigen dan ook op een mooie 3eplek. Op naar de voorjaarscompetitie!

Fc Harlingen JO15:
Na 3 verliespartijen op rij voor JO15-1 liep het afgelopen weekend eindelijk weer eens lekker. De jongens waren onvermoeibaar, fel en alert en er werd tegen Deinum op eigen veld met 3-1 gewonnen. Foto’s gemaakt door Peter Ijdema zijn hier te zien: https://flic.kr/s/aHskJZ7G9P

JO15-2 verloor de wedstrijd tegen Zeerobben JO15-3 met 4-1. Nog 1 wedstrijd te gaan voor de mannen en deze zal zaterdag op eigen veld gespeeld gaan worden. Geen hele beste uitslag voor fc Harlingen JO15-3 die het in Dronrijp opnam tegen de nummer 2 SJO DFC. Maar het was ondanks het verlies (12-0) een mooie wedstrijd om te zien. De jongens hebben allemaal goed gespeeld en lieten zich met name in de tweede helft als een team laten zien. Het is een mooi team met jongens die onderling de grootste lol hebben en ondertussen elke wedstrijd een beetje groeien. Hopelijk kunnen ze volgende week de laatste wedstrijd thuis met winst afsluiten.

Fc Harlingen JO17/MO17:
De eindscore had natuurlijk veel hoger moeten zijn voor fc Harlingen JO17-1 in de wedstrijd tegen Zeerobben JO17-2. Vooral in de 2e helft werd er erg slordig gevoetbald. Desondanks wist fc Harlingen wel dik te winnen en werd de eindstand van 0-7 genoteerd. Weer een goede les voor de volgende wedstrijd welke zaterdag thuis gespeeld gaat worden tegen SC Stiens JO17-2. Na het gelijke spel van vorige week pakte MO17-1 afgelopen weekend de volle 3 punten. Tegen Lac Frisia MO17-2 werd er in Leeuwarden met 0-3 gewonnen.

De teams JO13-2, JO15-3, JO11-1, JO15-2 en JO17-1 spelen aanstaande zaterdag thuis op eigen veld waarbij de dag begint om 9.45 uur met de wedstrijd fc Harlingen JO13-2 – Mulier JO13-1. Maar er zullen meer mooie wedstrijden te zien zijn die dag. Wat te denken van koploper Bolsward die het op gaat nemen tegen JO11-1. Maar ook JO15-3 (11.00 uur) en JO15-2 (12.45 uur) krijgen nog een zware tegenstander op bezoek.  JO17-1 sluit de dag af om 14.30 uur. De overige teams zullen verspreid door Friesland te vinden zijn. Een mooie dag vol jeugdvoetbal bij fc Harlingen waarbij iedereen van harte welkom is!