Jeugdoverzicht fc Harlingen

Jeugdoverzicht fc Harlingen

fc Harlingen heeft weer een prachtig voetbalweekend achter de rug. Alle jeugdteams zijn ook nog eens op de foto gekomen vanwege de actie die binnenkort bij Plus Lunenborg start. Het clublogo van fc Harlingen en spelersfoto’s worden échte fanartikelen : een mok, poster, broodtrommel, placemat en nog veel meer. Iedere speler, ouder, opa of oma wil die hebben natuurlijk. Zeker als je ze gratis krijgt door ervoor te sparen bij Plus Lunenborg. Meer over deze actie volgt spoedig. Nu eerst naar de uitslagen bij de jeugd. P. IJdema

Fc Harlingen JO8/JO10:Zowel de JO8 als de JO10 speelden hun wedstrijdjes op eigen terrein waarbij de JO8 zaterdagochtend de spits mocht afbijten. Jesper, Rutger, Lucas, Bente, Kyron, Tygo, Almoutaz, Luquenio en Anne-Jeppe namen het op tegen Minnertsga en het werd al snel duidelijk dat beide teams niet voor elkaar onder deden. Het vele publiek zag inzet en enthousiasme van beide teams. De einduitslag? Dat doet er niet toe bij deze jonge spelertjes. Het gaat om het spelplezier en de leermomenten tijdens de wedstrijdjes. Ook bij de spelers van JO10 was het plezier af te lezen van de gezichtjes. Zij ontvingen MKV en er werd vaak gejuicht bij beide teams. Komende zaterdag reizen de spelertjes van JO10 af naar Sportpark De Ribbe in Stavoren. De JO8 is een speelronde vrij en komt 27 oktober weer in actie.

Fc Harlingen JO11:

De jongens van JO11-1 wisten dat ze aan Stormvogels JO11-1 een lastige tegenstander zouden krijgen. Waar het na 1 helft spelen 1-1 stond, werd fc Harlingen in de tweede helft steeds verder met hun rug tegen de muur gezet en verloren ze de wedstrijd met 1-6. Peter IJdema heeft deze wedstrijd op beeld vast gelegd en zijn hier te zien: https://flic.kr/s/aHsmpbpdvU  . In de wedstrijd GAVC JO11-1 tegen fc Harlingen JO11-2 waren beide teams snel in het omschakelen en het ging van aanval naar aanval. Twee leuk spelende en gelijkwaardige teams waarbij GAVC nipt de wedstrijd wist te winnen met 4-3.

Fc Harlingen JO13:

De jongens van  JO13-1 boekten een monsterzege tegen SJO DFC JO13-1. De Harlingers wisten de thuiswedstrijd met maar liefst 12-0 te winnen. Ook bij deze wedstrijd heeft Peter IJdema foto’s gemaakt en deze zie je hier: https://flic.kr/s/aHskKxJQGs . Het team fc Harlingen JO13-2 had het in Langweer iets lastiger. Tegenstander ST SJO RVC/Langweer JO13-2 wist met 5-1 te winnen.

Fc Harlingen MO13:

De meiden van MO13 speelden vrijdagavond in Sexbierum tegen AVC MO13-1. Hoewel de wedstrijd eindigde in een 4-0 nederlaag hadden de Harlinger meiden ook nu weer een bloemetje mee genomen voor de uitstekend fluitende scheidsrechter van AVC.

Fc Harlingen JO15:

De eerste 3 punten zijn binnen voor JO15-1. In een thuiswedstrijd versloegen zij de ploeg uit Menaam, SJO DFC JO15-1 met 6-0. JO15-2 speelden eveneens thuis waarbij Ouwe Syl JO15-1 de tegenstander was. Er vallen wel 2 doelpunten voor de Harlingers maar Ouwe Syl wist uiteindelijk te winnen met 2-5. Foto’s van Peter IJdema zijn hier te zien: https://flic.kr/s/aHskKydiij . Het team van JO15-3 krabbelt langzaam weer op. Bij Zeerobben werd er tegen JO15-4 2-2 gespeeld. Ook nu hebben de jongens laten zien dat ongeacht winst/verlies ze altijd lol met elkaar hebben. Plezier in het team is tenslotte het belangrijkst en dan komt het winnen vanzelf wel.

Fc Harlingen JO17:

Bij de mannen van JO17-1 werd de thuiswedstrijd tegen SJO DFC JO17-2 afgelast door de tegenstander. Zij gaan zich klaar maken voor de bekerwedstrijd die vanavond gespeeld gaat worden. Om 19.00 uur trappen ze bij fc Harlingen af tegen IJVC/Blauwhuis JO17-1.

Fc Harlingen MO17:

Het is best pittig maar de meiden houden zich goed staande. Ze doen het ontzettend knap in hun competitie. In Workum wisten ze zeer verdiend met 0-11 te winnen en hiermee hebben ze de eerste 3 punten binnen.

Zaterdag is de zogenaamde beker/inhaal dag.  De meiden van MO13 spelen een bekerwedstrijd tegen Geel Wit en deze wedstrijd begint om 10.30 uur bij fc Harlingen. Ook JO10 speelt een bekerwedstrijd maar deze wordt in Stavoren gespeeld. JO11-1 speelt een inhaalwedstrijd in Leeuwarden tegen FVC en de mannen van JO17 maken de oversteek naar Terschelling. De overige teams kunnen genieten van een vrij weekend.