JOGG Harlingen start bewegingscampagne Wad beweegt jou!

JOGG Harlingen start bewegingscampagne Wad beweegt jou!

HARLINGEN – JOGG (jongeren op gezond gewicht) Harlingen is op spetterende wijze begonnen met de nieuwe bewegingscampagne. De komende periode vraagt JOGG via Wad beweegt jou! aandacht voor meer bewegen van kinderen en jongeren.

Wad beweegt jou!

Voldoende beweging is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar de gemiddelde agenda van een kind van deze tijd zit al zo vol. De campagne Wad beweegt jou! ​laat kinderen en jongeren zien dat je voor wat extra beweging helemaal geen duur sportschoolabonnement nodig hebt. Bewegen kan altijd en overal, en is vaak nog leuker ook. Je moet er wel andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je snel even brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een wedstrijdje buiten?

Tijdens de Kick Off bezocht het Jongerenwerk van de gemeente Harlingen verschillende basisscholen en werden de kinderen aan het bewegen op muziek gezet. De groepen 1 en 2 leerden een leeuwendans (de Woogie Boogie) en de oudere kinderen mochten dansen en verschillende sportoefeningen doen.

Sport in Stuif

De komende tijd worden verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen aan het bewegen te krijgen. Zo is er op 20 februari een ‘Sport in Stuif’ in de Waddenhal. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen daar van 12.00 tot 16.00 uur gratis meedoen met sport en spel.

Over JOGG Harlingen

Overgewicht is een groeiend probleem. Gemeenten die zich aansluiten bij JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) zorgen er samen met lokale partners voor dat kinderen gezonder gaan eten en meer gaan bewegen. De gemeente Harlingen pakt dit samen op met het Gebiedsteam en verschillende lokale partners, waaronder scholen en sportverenigingen. Door op lokaal niveau samen te werken laten JOGG-gemeenten zien dat de trend naar meer overgewicht te keren is.

Geef een reactie