Kazemattenmuseum op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Kazemattenmuseum op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Het Kazemattenmuseum is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het huidige bestand van ruim 80 vrijwilligers uit te breiden.

Om klaar te zijn voor de toekomstplannen en verder verruimde openingstijden heeft het Kazemattenmuseum minimaal 20 nieuwe vrijwilligers nodig.– Medewerkers bezoekerscentrum/kassa. Het gaat daarbij om representatieve gastheren/gastvrouwen die in staat zijn om de bezoekers gastvrij te ontvangen, de kassa te bedienen en zich daarnaast ook thuis voelen in het omgaan met horecavoorzieningen.

– Klusmedewerkers.  Een groot terrein zoals dat van het Kazemattenmuseum vergt veel onderhoud. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig die zich thuis voelen in groenwerk, technisch werk en onderhoudswerkzaamheden.

– Rondleiders/gidsen. Daarbij zoeken we niet alleen naar verhalenvertellers, maar ook naar vrijwilligers die in staat zijn om zich te verplaatsen in de vragen en verhalen van de bezoekers. 

Vrijwilligerschap biedt een nuttige en maatschappelijk gewaardeerde bezigheid binnen een enthousiaste, gezellige en vooral in collegialiteit verbonden groep gelijkgestemden!

Het Kazemattenmuseum trekt meer bezoekers en gaat vaker en langer open.

Mede door de komst van het Afsluitdijk Waddencentrum heeft het Kazemattenmuseum in 2018 een forse stijging van ruim 20% in het aantal bezoekers gezien. Daarnaast merkt het Kazemattenmuseum een toegenomen belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de verhalen die daarover te vertellen zijn. Dit mede onder invloed van het feit dat we binnenkort 75 jaar bevrijding vieren. 

Het Kazemattenmuseum vertelt het belangrijke verhaal van de enige plek in West-Europa waar de Duitse Blitzkrieg niet verder kwam.

In 2019 zal het museum tussen 1 april en 1 november 5 dagen per week open zijn en tijdens schoolvakanties 6 dagen per week.

Op zaterdag 23 maart organiseert het Kazemattenmuseum een informatiemiddag voor belangstellenden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen: vrijwilligers@kazemattenmuseum.nl.