Kazemattenmuseum trapt LF2018 af met een avond vol verhalen over heel Kornwerderzand

Kazemattenmuseum trapt LF2018 af met een avond vol verhalen over heel Kornwerderzand

Op vrijdagavond 26 januari is de officiële aftrap van Leeuwarden-Fryslân 2018. Het culturele jaar begint bij de Friese cultuurdragers bij uitstek: de culturele instellingen en Friezen zelf. Ook het Kazemattenmuseum doet mee met een avond vol verhalen over heel Kornwerderzand.

Slechts 23 mensen wonen er, in dat fascinerende rijtje huizen aan de sluis bij Kornwerderzand! Leven op een plek met een verhalenrijk verleden. Voor Popke de Vlugt voelt het als een permanente vakantie. Via het Kazemattenmuseum houdt hij deze avond open huis en vertelt hoe het is om te leven op deze bijzondere plek.

In Kazemat IV in het museum, vertelt Guus Boers, de kleinzoon van kapitein Boers, de bevelhebber op Kornwerderzand tijdens de meidagen van 1940, aan de hand van een door hem zelf geschreven gedicht over zijn ervaringen tijdens een bezoek aan concentratiekamp Sachsenhausen in Oranienburg. In dat kamp is kapitein Boers in 1942 geëxecuteerd.

Het heden en verleden van de iconische Afsluitdijk kun je ontdekken in het Informatiecentrum De Nieuwe Afsluitdijk. Maar ook de toekomst: maak een virtuele doorgang, samen met de vissen, door de toekomstige vismigratierivier!

Drie maal open huis op Korwerderzand!

In een doorlopend programma worden ieder half uur de verhalen verteld. Bezoekers zijn de hele avond van 19.00 – 22.00 uur van harte welkom.

Toegang is uiteraard gratis.

Parkeren kan bij het Informatiecentrum De Nieuwe Afsluitdijk.

Volg de P borden “Kazematten”.

Medewerkers van het Kazemattenmuseum vangen de bezoekers op bij het Informatiecentrum aan de Sluisweg 1A op Kornwerderzand.