Kazemattenmuseum verandert tijdens weekeinde 14 en 15 april in een militair kampement uit de tijd van de mobilisatie

Kazemattenmuseum verandert tijdens weekeinde 14 en 15 april in een militair kampement uit de tijd van de mobilisatie

Tijdens het Museumweekeinde van 14 en 15 april verandert het Kazemattenmuseum in een militair kampement uit de tijd van de mobilisatie eind 1939/begin 1940. Amateur acteurs van het “Verband voor Militair-Historische Uitbeeldingen” (VMHU) zullen de sfeer, de spanning en het leven van de soldaten uit die tijd levensecht uitbeelden. Naast een Nederlands contingent zullen er ook enkele Canadese bevrijders aanwezig zijn, incl. een Duitse krijgsgevangene.

Verder zal er een tweede kampement aanwezig zijn op het terrein van het Kazemattenmuseum. Leden van de DAF YA club zullen met oude legervoertuigen aanwezig zijn.

Tenslotte krijgt het publiek al een doorkijkje in de tweede fase van de herinrichting van het museum. Op dit ogenblik wordt het monumentenplein opnieuw ingericht en klaar gemaakt voor de komende 4 mei herdenking. Op 26 april maakt een jury bekend welke van de vijf genomineerde oorlogsmonumenten/herdenkingsplekken in aanmerking komt voor het “Compliment voor een Oorlogsmonument”. Het monumentenplein van het Kazemattenmuseum is één van de vijf genomineerden.

Tijdens het Museumweekeinde is het museum op zaterdag en zondag open van 10.00 – 17.00 uur tegen een gereduceerde toegangsprijs van € 2,= voor volwassenen en € 1,= voor kinderen. MJK en veteranenpassen gratis.

Parkeren kan bij het Afsluitdijk Waddencentre. Volg de P borden “Kazematten”.