Koningsdag in Harlingen

Koningsdag in Harlingen

HARLINGEN – Komende donderdag 27 april wordt Koningsdag 2017 gevierd. Het Centraal Comité 1945, dat een deel van de feestdag vult, gaat uit van mooi Koningsweer want er zijn natuurlijk buitenactiviteiten. Om acht uur ’s ochtends gaat de vlag met oranje wimpel uit. Om half tien de traditionele aubade met alle muziek en dansgroepen van Hosanna en het Stedelijk muziekorkest. De aubade is op het Stadhuispleintje of Ate Zijlstraplein aan de Noorderhaven. Naast de liedjes is er ook een toespraak van burgemeester Roel sluiter.

Programmaboekjes met daarin de te zingen liedjes worden door leden van het Centraal Comité 1945 uitgedeeld. Hosanna verzorgt na de aubade ook een optreden bij zorgcentrum de Spiker. Om tien uur begint de Zwarte Markt op de Lanen. Deze markt is voor het eerst in 1984 gehouden en de naam is ontleend aan de Zwarte Markt in Beverwijk. In de Engelse Tuin organiseert de Rotary haar tuinfeest. Het eerste tuinfeest werd samen met het Centraal Comité  in 1995 georganiseerd. In het centrum zijn de winkels open en u kunt ook in de supermarkten en bouwmarkten terecht. Terrassen staan uitgestald en de Voorstraat Simon Stijlstraat / Spekmarkt en Lanen in Harlingen zijn afgesloten voor het verkeer.

Foto: Het Stedelijke en Hosanna gezamenlijk in actie. 2. De zanghulde doet het nog steeds goed! 3. Zwarte markt op de Lanen 4. Kaatsende prinsessen in 2008 in Franeker. Ze kunnen zo mee doen met het Lanenkaatsen in het Ossenmarkt perk dat dit jaar weer is ingezet voor dames 35+.

Geef een reactie