Koningspaar doet Tour de tûn op Koningsdag

Koningspaar doet Tour de tûn op Koningsdag

Groot scherm zorgt ervoor dat u niets hoeft te missen 

HARLINGEN – Donderdag 27 april wordt de Engelse Tuin in Harlingen weer omgetoverd tot een Koningstuin. Rotary Harlingen organiseert dan voor de 23-ste keer het Engelse Tuinfeest met voor elk wat wils. Van sminken, bloemen – en boekenmarkt tot eten, drinken en natuurlijk muziek. De netto opbrengst wordt verdeeld onder een aantal het goede doelen.

De Engelse Tuin op het oude bolwerk aan de rand van de oude binnenstad is al vele jaren het decor voor een geslaagd Koningsfeest in Harlingen en verre omgeving. Met een Food Court & Bar, evenementen voor jong en oud, rad van fortuin, bloemen- en tweedehandsmarkt, springkussen en uitgebreide kinderhoek is er volop vermaak tussen tien en zes uur.

De goede doelen dit jaar zijn o.a. het Jongerenwerk Harlingen (o.a. Spijkerstad), Timmerstad Witmarsum, de Zeekadetten en het Vlielandkamp. Dit laatste is een landelijke Rotary activiteit waardoor kinderen die, om uiteenlopende redenen, zonder het kamp niet met vakantie kunnen gaan.

Muziekprogramma

Natuurlijk wordt deze dag opgefleurd met muziek. Om tien uur slaat Zeeslag Koningsdag in de Engelse Tuin open. Daarna is het Stedelijke Muziek Vereniging aan de beurt, waarna om twaalf uur Wiebe van Dijk samen met Teatse en Karin bekende liederen ten gehore brengen met Harlinger teksten.

Vanaf half twee speelt Winstone, vier van de zes mannen van Nickelszon, aangevuld met een zangeres. Daarna volgt Anne Syma – Blues, een Harlinger bluesband met o.a. de drummer van David and the Dutchmen. Delta V sluit vanaf half vijf het Engelse Tuinfeest af. Deze band bestaat uit twee oud leden van de band Kupid, die vorig jaar optrad in de Engelse Tuin.

Geef een reactie