Koningsspelen 2018 Harlingen 

Koningsspelen 2018 Harlingen 

Geachte sportvrienden,

Vorig jaar hebben we groots uitgepakt tijdens de koningsspelen, we hebben toen voor het eerst met de drie openbare basisscholen, ’t Wad, het Noorderlicht en Middelstein, een gezamenlijk evenement georganiseerd. Dit jaar willen we dit herhalen, alleen in een iets ander jasje.

Tijdens de koningsspelen op 20 april hebben we in de Waddenhal voor de groepen 5 t/m 8 van alle openbare basisscholen een sportkennismaking evenement. De leerlingen komen vanaf 08:45 de Waddenhal binnen lopen en we trappen af met een gezamenlijke opening om 09.00. Vervolgens worden de leerlingen verdeeld over vier hallen. In elke hal is een thema. Aan dit thema zijn sporten gekoppeld die grotendeels door de plaatselijke verenigingen worden gegeven.

De leerlingen hebben per hal veertig minuten de tijd om te ontdekken welke verenigingen er zijn en welke sporten zij aanbieden. Na veertig minuten draaien de leerlingen door naar een volgende hal. Aan het einde van de ochtend hebben de leerlingen kennis kunnen maken met 16 (nieuwe) sporten. Een prachtig evenement waarbij plaatselijke verenigingen zich kunnen presenteren en leerlingen hun sportomgeving leren kennen.

Tijdens de gehele ochtend kunnen kinderen eten en drinken halen bij de ingerichte tafels die verzorgd worden door de ouderverenigingen van de drie scholen. Hierbij is er aandacht voor gezond eten en drinken in de vorm van fruitwater en fruit. Daarnaast kunnen leerlingen ook brood met beleg krijgen.

Om 11.50 zullen we gezamenlijk afsluiten en 12.00 gaan de leerlingen weer richting huis of school. Ouders zijn van harte welkom om vanaf de tribunes een kijkje te komen nemen. Ook pers is van harte welkom, zij mogen in overleg de zaal betreden.

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 van ’t Wad en hun leeftijdgenoten van Middelstein starten om 08:45 uur met een pittige warming-up op het plein van ’t Wad, de groepen 1 t/m 4 van het Noorderlicht beginnen om 8.30 uur op het Noorderlicht. Vervolgens gaan zij in circuitvorm aan de slag met een aantal sportieve activiteiten. Samenwerking en plezier zijn de centrale thema’s. Natuurlijk wordt ook hier gezorgd voor gezonde hapjes en drankjes. Ouders die een kijkje willen komen nemen, zijn van harte welkom.