Krav Maga – Praktische Zelfverdediging

Krav Maga – Praktische Zelfverdediging

FRANEKER/HARLINGEN – Sinds 2012 geeft Theresa Wever instructie in Krav Maga, een zelfverdedigingsmethode geperfectioneerd door het Israëlische leger. Dit doet ze opwoensdag om 20:30 in het Vierkant te Harlingen en op vrijdag om 20:00 in De Trije te Franeker. Op 27 en 29 maart zijn er proeflessen en kunnen geïnteresseerden kennis maken met deze zeer effectieve vorm van zelfverdediging.

Foto: Richard MulderKrav Maga wordt de laatste jaren steeds populairder. Toch is het niet altijd even duidelijk wat mensen kunnen verwachten. Krav Maga is relatief eenvoudig maar zeer effectief. Deelnemers leren zichzelf te verdedigen door gebruik te maken van technieken die aansluiten op de natuurlijke reflexen. Het is een praktische methode, waarbij na een relatief korte periode van training al een hoog peil kan worden bereikt.

Naast de praktische technieken leert men veel over mindset en weerbaarheid en maakt het je bewust van je eigen kracht. En, ondanks dat conditie niet een doel op zich is, zijn de trainingen dermate intensief zodat deze ook verbetert. Na een paar maanden voelen cursisten zich zekerder op straat, meer bewust van onveilige situaties en zijn ze in staat om beter met onverwachte, agressieve gebeurtenissen om te gaan.

Jorrit, die sinds januari 2017 eenmaal per week traint in Harlingen: ‘Tegenwoordig besef ik, dat je altijd kunt handelen. Twee jaar geleden zou ik volledig in paniek zijn geraakt als iemand een mes zou trekken, nu heb ik geleerd wat ik kan doen.’

Jennifer: ‘Als vrouw voel je je niet altijd veilig op straat. Door de lessen van Theresa ben ik oplettender en geef ik de indruk niet met mij te sollen. Dat maakt over straat gaan een stuk prettiger!’

Krav Maga is gericht op échte situaties, en daarom zijn er ook geen wedstrijden of gekleurde banden zoals bij vechtsporten. Krav Maga is een praktische techniek voor praktische mensen, die niet bang zijn om intensief te trainen. Iedereen van 18 jaar en ouder kan meedoen aan de training en het maakt niet uit of men oud of jong, man of vrouw en wat de mate van conditie is.

Lijkt het je leuk om naar een van de proeflessen te komen? Stuur dan een mailtje naar red.selfdefence@gmail.com en meld je aan of kijk op redselfdefence.nl voor meer informatie.