Kunststof kozijnen in Harlingen plaatsen

Kunststof kozijnen in Harlingen plaatsen

Steeds vaker zie je in Harlingen huizen met kunststof kozijnen. En dat is ook niet gek, want kunststof kozijnen hebben allerlei voordelen ten opzichte van de klassieke houten kozijnen. Zo zijn ze bijzonder onderhoudsarm, isoleren ze beter, beschermen ze beter tegen inbraak en hebben ze een enorm duurzaam karakter. Daar komt nog eens bij dat kunststof kozijnen in houtlook nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. De redenen om nog voor houten kozijnen te kiezen, worden hierdoor minder en minder. Maar als je kunststof kozijnen overweegt, kun je dan zomaar voor het eerste het beste kunststof kozijn kiezen of zit er nog verschil tussen? Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij de aankoop en keuze voor een kunststof kozijn.

Type glas

Kunststof kozijnen worden vaak gekozen omdat ze extra goed isoleren. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar dat merk je ook in je portemonnee. Als je daarbij ook voor het juiste type glas kiest, helpt dat nog eens extra mee om energie te besparen. Denk aan HR++ dubbel glas, dat vele malen beter isoleert dan enkel of HR+ glas bijvoorbeeld. Een duurzame keuze dus! Maak daarnaast een keuze voor of je een draai-kiepraam fijn vindt of een andere manier van openmaken, zoals een klep- of valraam of liever vastglas.Keurmerken

Aan de keurmerken van kunststof kozijnen kun je ook al een stukje kwaliteit aflezen. Kozijnen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vergroten de woonveiligheid. Kozijnen met het VKG-keurmerk geven aan dat het om een kwalitatieve fabrikant gaat. En is het kozijn dan inbraakveilig conform SKG klasse 2 of een andere klasse?

Totaalplaatje

Kijk altijd naar het totaalplaatje, in plaats van bijvoorbeeld enkel naar de prijs. Want naast de prijs zouden garantie, service en kwaliteit ook meegewogen moeten worden. Zit er zowel op de kozijnen als op de montage garantie? Is maatwerk mogelijk? Worden de kozijnen door de verkoper zelf gefabriceerd, waardoor je weet dat er goed naar je wensen geluisterd kan worden? Heeft de verkoper een showroom waar de kozijnen te bezichtigen zijn? Kan de verkoper je meer vertellen over het juiste onderhoud? Wat zit er allemaal bij de offerte inbegrepen?

Het is altijd slim om een rondje door Harlingen te rijden, om te zien wat de mogelijkheden zijn. Jansma Burdaard bijvoorbeeld heeft al vele kunststof kozijnen in Harlingen geplaatst, maar ook dakkapellen. Je kunt hierdoor één van de vele projecten van dichtbij bekijken en extra informatie inwinnen. Zo kun je een bewuste en slimme keuze maken!