LUSTRUM SPAANS TRAININGSKAMP ZEEROBBEN

LUSTRUM SPAANS TRAININGSKAMP ZEEROBBEN

Voor de vijfde achtereenvolgende keer toog de A-selectie van Zeerobben in de eerste week van het nieuwe jaar naar de Spaanse Costa Blanca voor een trainingskamp als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. 
Een eerste lustrum dus en dat er meer zullen volgen lijkt na deze wederom succesvol verlopen vijfde editie wel zeker.

Foto: Het was niet alleen maar voetbal tijdens het trainingskamp. Er was ook tijd voor o.a. een rondleiding bij Bollo, de citrusleverancier van hoofdsponsor Smeding Groenten en Fruit. (Foto: Bert Drent)Het trainingskamp voorziet in een aantal behoeftes. Natuurlijk als eerste het kunnen trainen en oefenen onder goede weersomstandigheden. Garanties daartoe zijn er nooit, maar tot nu toe waren de weergoden Zeerobben steeds goed gezind. Verder biedt het trainingskamp de mogelijkheid om jonge spelers op te nemen in de groep en te laten snuiven aan het grote werk onder voor hen indrukwekkende omstandigheden. Zo zullen deze keer Justin Attema, Cyrus Boerman en Koen Attema hun ogen hebben uitgekeken. Justin en Cyrus smaakten zelfs het genoegen te mogen scoren tijdens hun debuut “interland” tegen Ondara, daar waar Koen Attema in die wedstrijd overigens tot de uitblinkers behoorde. 

Verder biedt het trainingskamp altijd een aantal extra programma onderdelen die bijdragen aan de teambuilding. Met elkaar andere dingen beleven, dat schept altijd een band. Deze keer waren er naast het sportprogramma 2 hoogtepunten te beleven: als eerste een onderling Padel toernooi. Padel is het best te omschrijven als een mix tussen Squash en Tennis, indoor gespeeld in een afgesloten, meestal glazen kooi, waarbij gebruik gemaakt mag worden van de wanden. De sport is in Spanje razend populair en lijkt in Nederland ook al voorzichtig bezig aan een opmars. En te oordelen naar de reacties van de deelnemers van Zeerobben is dat logisch, want bijna zonder uitzondering was iedereen enthousiast. Het zou zomaar kunnen dat dit onderdeel ook volgend jaar terugkeert in het programma voor het trainingskamp. Het lijkt wel raadzaam om deze activiteit niet weer te programmeren op de dag dat er ook gevoetbald moet worden, want de avondwedstrijd tegen het sterke Javea ging vervolgens met 6-1 verloren. Vooral in de slotfase kon Zeerobben het tegen deze goede ploeg niet meer belopen en liep te score iets te hoog op. Jammer, maar leerzaam en wel heel leuk om in Javea te gast te zijn. 
Tweede hoogtepunt in het bijprogramma was een rondleiding over de plantages en door de fabriek van Bollo, citrusleverancier van hoofdsponsor Smeding Groeten en Fruit. Een bijzonder interessant en bijna dagvullend programma voorafgaand aan de avondwedstrijd tegen UD Ondarense die door Zeerobben met 3-1 werd gewonnen. Twee doelpuntenmakers noemden we al, de openingstreffer kwam op naam van Stijn Schakenbos.

En het trainingskamp biedt meer. Vrijwilligers en sponsoren die meereizen vormen een belangrijk onderdeel van de groep en dat zorgt voor wederzijdse binding. De aanwezigheid van de sponsoren is natuurlijk van eminent belang om een trip als deze betaalbaar te houden voor alle deelnemers. Tijdens deze editie waren als sponsoren present: Paul Kingma namens Smeding Groeten en Fruit, Frank Seinen namens Damen Shipyards, Peter de Witte namens De Witte Bouw, Hendrik van der Pol autorijschool, Ronald Zwart Auto’s, Jan Bleichrodt, Martin Kingma namens Froonacker Assurantiën, Wilfred Boers namens Boers Box en André Boomsma namens Boomsma Kieftenburg, onlangs verhuist van Pingjum naar Oostpoort in Harlingen. 

Voor de sponsoren waren nog extra programmaonderdelen ingelast, zoals een bezoek aan een wijnbodega en zeevissen. Allemaal elementen die bijdroegen aan het welslagen van deze trip.

Het trainingskamp werd afgesloten met een gezamenlijke traditionele Paella lunch op een buitenplaats nabij Denia. Na het zingen van het Harlinger volkslied “Mooie stad aan het Wad” werd de terugreis naar Harlingen aangevangen. En net als de heenreis verliep die uiterst vlot en arriveerde het gezelschap rond middernacht veilig en wel op het Oostersportpark.