Markante expositie van markante Harlinger

Markante expositie van markante Harlinger

HARLINGEN – Langzamerhand begint gebouw Nieuw Zuid aan de Prinses Irenestraat in plan Zuid, eerder bekend als gebouw C, invulling te krijgen. Een eerste activiteit was het kledingcafé Raad & Draad, een vrijwilligersinitiatief voor het maken, herstellen en  vermaken van kleding.

Wethouder Hein Kuiken opent de expositie

Vrijdagmiddag opende wethouder Hein Kuiken een tweede initiatief, de tentoonstelling Markant. Daarvoor schilderde hij op de deur van het vroegere leslokaal de naam van de exposant: Jacob Roorda.

Ruim veertig belangstellenden bekeken het veelzijdige werk van deze schilder, filmer, tekenaar en maquettebouwer.

Jacob Roorda, inderdaad een markante Harlinger inwoner, is vooral bekend als stadsfilmer. In deze expositie laat hij ook zijn andere vaardigheden zien. Op de tafel veel tekeningen, in realistische stijl, aan de muur wat schilderijen en draadwerk, en op de stellages pronken zijn minutieus opgebouwde maquettes. De bekendste is wel de Gouden Koets, met daarnaast het Harlinger stadhuis, paleis het Loo, de oude Harmonie.

Jacob hoopt met deze tentoonstelling belangstelling te wekken voor een vervolg in de vorm van workshops, waarin de door hem getoonde technieken worden toegepast. Wie interesse heeft, kan zich melden bij de Skule Welzijn, tel. 0517 234393.

De tentoonstelling loopt tot en met met 17 januari, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. Woensdag 28 december houdt Jacob een speciale filmavond, inloop vanaf 19 uur.

Geef een reactie