Meisjes 6E1 HMHC overtuigend kampioen

Meisjes 6E1 HMHC overtuigend kampioen

Een kampioenschap maak je niet zo vaak mee in je leven dus als je het kan worden moet je dat ook vieren…….nou dat hebben we gedaan…..na de wedstrijd hadden de ouders voor gebak en zelfs (kinder) champagne gezorgd.  Ondanks het slechte weer waren er veel toeschouwers op de laatste wedstrijd afgekomen . Ook de opa’s en oma’s waren goed vertegenwoordigd.

Tijdens de wedstrijd waren ook enkele trainers in de gelegenheid om te komen kijken (Denise en Lucas) en bij deze willen wij onze hele jeugdige trainers staf (Denise, Lucas, Jelte, Nynke en Vincent) bedanken voor hun inzet. De meiden en ouders waarderen het enorm hoe jullie de trainingen geven en dat zien wij terug in de wedstrijden.

Wij waren nog ongeslagen en hebben met overtuiging de vorige wedstrijden gewonnen. Vandaag was dus de dag dat wij kampioen konden worden en je kon een gezonde wedstrijdspanning bij de meiden bespeuren. De weersomstandigheden waren niet best, harde wind en regen, maar dat zijn wij als echte Harlingens wel gewend. Na een goed geleide warming-up door onze Captain Mirthe (ut leek de warming up van Ajax wel) floot onze inmiddels vaste en geroutineerde spelbegeleidster Angela voor de start van de wedstrijd. De meiden gingen er met opgestroopte mouwen tegen aan. Sneek stond erbij en keek erna. Marijn onderschepte goed een bal en maakte in de derde minuut al 1-0. Feah was net als de rest van het team goed bij de les en zag Mirthe vrij staan en die begon aan een mooie actie en dan weten de vaste supporters wel waar dit eindigt….juist ja 2-0.  Layla speelde haar tweede wedstrijd en draait al goed mee in het team. Ze pakt al steeds meer ballen af en dit kan ze goed afkijken van Lauryn die zonder vrees zich in de duels stort. Via een balletje van Annemarijn die weer lekker speelde kwam de bal bij Marijn terecht. Marijn schoof iedere keer knap in vanaf het middenveld naar voren en maakte 3-0. Mirthe moest het vandaag zonder haar collega spits Marieke doen. Marieke stond vandaag op keep en dat was ook de enige inspanning die ze moest verrichten. Sneek kwam heel weinig bij ons voor de goal. Sanne stond met Mirthe voorin en zorgde ervoor dat Mirthe 4 en 5-0 kon maken en dat is ook belangrijk. We gingen iets anders spelen om Sneek ook een kans te geven, maar daar dacht Annemarijn anders over en maakte 6-0. Dit was tevens de ruststand.

Dit kon niet meer mis en Feah, Layla en Lauryn waren in de tweede helft vlak bij hun eerste doelpunt ooit. Sanne liet zien dat ze niet alleen ballen aan kan geven maar ook kan scoren en maakte 7 nul en later 8-1. Tussendoor was er inderdaad een counter van Sneek en Marieke kon hier niets meer aan doen en maakte Sneek de ere treffer.  Marijn maakte ook haar derde treffer en dit was tevens het laatste wapenfeit , eindstand 9-1. Het feest kon los barsten en het bleef nog lang onrustig in het club huis. Vooral in de kleedkamer werd nog lang gefeest, het was opmerkelijk dat Lauryn als eerste klaar was met douchenJ

Na de herfst gaan wij verder als achttal en dan komen we weer voor andere uitdagingen te staan waar de meiden weer een hoop van kunnen leren.