Mooi begin Hosanna bij Winterguard 2017

Mooi begin Hosanna bij Winterguard 2017

DRACHTEN – Hosanna startte afgelopen zaterdag in Drachten bij de tweede Winterguard-wedstrijden van Color Guard Nederland met een vierde en twee derde plaatsen. Een mooi begin van het nieuwe seizoen voor de drie Harlinger teams.

‘Behoren bij een groep en daarvoor moet je iets doen’, is de heldere boodschap die het jongste team van Hosanna, de Kids Guards, op muziek van Shakira in hun show duidelijk willen maken. Doorzetten en dan volgt vanzelf de acceptatie binnen de groep. Een pakkende show, waarin de overgang van rifle naar vlag behoorlijk pittig is. De jury waardeerde de show met een puntentotaal van 73,17 en daarmee werden ze derde in een veld van vier deelnemers.

‘Faded’ is de titel van de show van de Cadet Guards, waarin alles draait om vriendschap. Lovende woorden waren er zaterdag vooral voor het sterke vlaggendeel in de show. In de Cadet Class streden zeven teams om de eer. De jury gaf 75,61 punten aan het optreden van Hosanna en dat leverde het team een vierde plaats op. Een mooie prestatie.

‘Till it happens to you…’, is de titel van de show van de Color Guards op onder andere muziek van Lady Gaga en daarin laten ze al een stukje drama doorschemeren van wat er gaat komen op de vloer. Geluk in de liefde en dan komen er nare flashbacks in je hoofd over huiselijk geweld en misbruik. Een moeilijk en zwaar thema, maar de boodschap van het team is overduidelijk; maak het bespreekbaar! Kortom, veel drama in de show. Na het zien van het optreden zaterdagavond was één ding heel duidelijk; het verhaal is goed verwoord in de dans. Bovendien een sterk onderdeel met de rifle. In een veld van zes deelnemers werden de Color Guards met 74,77 punten derde en dus ook voor hen een mooi resultaat bij de start van het seizoen. Met 80,06 punten werd het team van Fanatik uit het Franse Roubaix eerste.

In vrijwel alle klassen zaten de scores opvallend dicht op elkaar en dat maakt het de komende wedstrijden nog veel spannender. Er is nog van alles mogelijk. De volgende wedstrijd waaraan Hosanna meedoet is op 11 februari in Wijchen.

Geef een reactie