Mysteries om te ontrafelen

Mysteries om te ontrafelen

HARLINGEN – Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel De geliefde die in het veen verdween, en andere mysteries van detectiveschrijver Anne van Doorn verschenen. Deze bundel bevat vijf spannende, onverklaarde mysteries die opgelost moeten worden door particulier rechercheur Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong. Een van de mysteries betreft een dubbele verdwijning op Terschelling, een zaak die al twintig onopgelost is gebleven.

De vluchteling die alles achterliet’ gaat over de verdwijning van Susanne Westera. In de maanden voor ze verdween, nam ze al haar spaargeld op bij een bank in Harlingen. Ze verdween met haar Bosnische vriend. Haar ouders huren Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong in om het raadsel eindelijk op te lossen. Daar is enige haast bij, want Susanne’s vader is ernstig ziek. Waar is Susanne Westera nu?

Naast deze lastige opdracht krijgen Robbie Corbijn en zijn assistente te maken met een verdachte zelfmoord in een tuinhuisje, de verdwijning van een vastgoedhandelaar, de zeer uitzonderlijke avonturen van een huisarts, en de moord op een negenjarige jongen op het Groningse platteland. De verhalen doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek.

Anne van Doorn debuteerde dit jaar met de boeiende, geëngageerde detective ‘De ouders keerden niet terug’ over een vluchtelingengezin dat slachtoffer werd van een gruwelijke wraakactie. Door dat debuut mag het lijken alsof hij een nieuwe auteur is, maar in werkelijkheid publiceert Anne van Doorn al jaren thrillers onder een ander pseudoniem. Welk pseudoniem? Dat moet vooralsnog een onopgelost mysterie blijven dat de lezer zelf mag ontrafelen!

De geliefde die in het veen verdween, en andere mysteries’ (ISBN 9789492715029) is verschenen als pocketeditie, telt 256 pagina’s en kost 17,95 euro. Verkrijgbaar bij de betere boekhandel, waaronder Boekhandel Van der Velde in Leeuwarden, Boekshop ‘t Hartje in Groningen, en bij de internetboekhandel. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, www.e-pulp.nl, en op de website van de auteur: www.annevandoorn.be.