Nederlandse auteur tekent Amerikaans contract

Nederlandse auteur tekent Amerikaans contract

HARLINGEN – Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel De mysteries van Robbie Corbijn’ van Anne van Doorn verschenen. Een van de mysteries betreft een dubbele verdwijning op Terschelling, een zaak die al twintig onopgelost is gebleven. Schrijver Anne van Doorn timmert met ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ flink aan de weg. Een ander verhaal zal ook verschijnen in het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine.

De vluchteling die alles achterliet’ gaat over de verdwijning van Susanne Westera. In de maanden voor ze verdween, nam ze al haar spaargeld op bij een bank in Harlingen. Ze verdween met haar Bosnische vriend. Haar ouders huren Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong in om het raadsel eindelijk op te lossen. Daar is enige haast bij, want Susanne’s vader is ernstig ziek. Waar is Susanne Westera nu?Schrijver Anne van Doorn vindt het een grote eer dat hij binnenkort met een ander verhaal ook in Amerika debuteert. “In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke detectiveschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad. Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd kennismaken met mijn speurneuzen!” Hij hoopt dat ook zijn andere verhalen hun weg naar Amerika vinden.

Wie niet op de Amerikaanse publicatie wil wachten, kan nu al de bundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ kopen. De verhalen van Anne van Doorn doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek. Er gaat bijvoorbeeld een vastgoedhandelaar in de Hoge Venen wandelen en verdwijnt voorgoed, tot groot verdriet van zijn verloofde. Een Groningse wordt verdacht van een moord, of is zij onschuldig? En een verpleegster solliciteert op een baan waar een luchtje aan zit.

De mysterie van Robbie Corbijn’ (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina’s en kost 17,95 euro. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij De Jong Boeken, Noorderhaven 4 in Harlingen. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, www.e-pulp.nl, en op de website van de auteur: www.annevandoorn.be.