Nieuwe schepen Rederij Doeksen later naar Nederland

Nieuwe schepen Rederij Doeksen later naar Nederland

De nieuwe schepen van Rederij Doeksen worden in maart 2018 op transport gesteld naar Nederland en niet eind dit jaar. Directeur Paul Melles: “Door de hoge kwaliteitsstandaard die zowel Doeksen als de werf aan het werk stelt, neemt het werk meer tijd in beslag dan opgenomen in de originele planning. Het heeft bovendien onze voorkeur om meer installatiewerkzaamheden op de werf in Vietnam af te ronden in plaats van aanvankelijk na aankomst van de schepen in Nederland.”

De verwachting is dat de nieuwe schepen, die op Liquefied Natural Gas gaan varen, in mei 2018 in Nederland aankomen en na het drukke hoogseizoen in september worden opgeleverd. In het najaar van 2018 kunnen de bemanningen vertrouwd raken met de schepen en alles wat daarbij komt kijken. De LNG-schepen worden vanaf dat moment alvast gefaseerd in de dienstregeling ingezet, waarna ze in 2019 de dienstregeling volledig gaan varen.

“Met dit soort omvangrijke, innovatieve projecten moet je altijd rekening houden met uitloop. Bij het indienen van het Vervoerplan 2018 bij onze concessieverlener hebben we daarom twee varianten voor de dienstregeling van 2018 opgenomen. Door nu alvast de keuze te maken volgens welke versie we gaan varen, kan de implementatie van de twee nieuwe schepen volgend jaar zonder hinder voor de passagiers plaatsvinden.”

De bouw van de nieuwe schepen van Rederij Doeksen kunt u volgen op www.denieuweschepenvandoeksen.nl.