Noordscheschut – Zeerobben: zes punten wedstrijd

Noordscheschut – Zeerobben: zes punten wedstrijd

Voorbeschouwing Noordscheschut – Zeerobben

Dat het ongemeen spannend in de eerste klasse E is, dat is nagenoeg bij alle betrokkenen bekend. Zo staan er voor zaterdag 14 april meerdere zes-punten-wedstrijden op het programma. Buitenpost zou zaterdag in de uitwedstrijd tegen Winsum het kampioenschap kunnen pakken, maar dan moeten Winsum en Drachtster Boys wel meewerken. Het verschil met nummer twee Dr Boys bedraagt 10 punten met nog vijf  keer te spelen. Kan Blauw Wit’34 de opmars van het ontketende vv Groningen stuiten? Balk zal ook graag de drie punten thuis houden tegen het in de gevarenzone bevindende  Be Quick D. Het is jammer, dat het verschil in aantal gespeelde wedstrijden nog niet gelijk getrokken is. Het neigt een beetje naar competitievervalsing, zonder dat de betrokken clubs daar iets aan hebben kunnen doen.

In de thuiswedstrijd, de eerste na de winterstop, leed Zeerobben een nipte nederlaag tegen een slim spelend Noordscheschut. Ze waren aan elkaar gewaagd, zoals dit in deze competitie wel vaker voorkomt. Met één wedstrijd minder gespeeld heeft thuisclub 24 punten en de Harlingers 27 punten uit 21. De confrontaties met de tegenstander van zaterdag leverden naast spektakel ook nul punten op voor de groenwitten. Daar moet maar eens verandering in komen. Voor de verste reis van de Friese havenstedelingen in deze competitie nemen we  het liefst drie punten mee terug, maar één punt is ook goed.

Yander Zandbergen was afgelopen zaterdag tegen VEV ’67 de gevierde man. Van de zes doelpunten die Zeerobben maakte nam hij er maar liefst vijf voor zijn rekening. (Foto: Frans Bode)

Voor Zeerobben wisselt winst en verlies  elkaar  regelmatig af. De afgetekende overwinning, 6 – 1 en 4x Yander Zandbergen, tegen VEV’67 levert toch niet meer dan drie op. Als dan de rest van de deelnemers, de bovenste drie niet mee gerekend, ook de nodige punten bij elkaar sprokkelen, dan valt er over de uitkomst eind mei nog niets te zeggen. Met een bus vol supporters reist de selectie naar het Drentse land en de aanhang zal de nodige steun gaan betekenen voor de mannen in het veld en op de bank.

Reikhalzen wordt er al uitgekeken naar de resultaten van zaterdag 14 april.

Voor degene, die mee wil met de bus moet zich aanmelden bij Richard van der Kooi 06-52483162. VOL=VOL , vertrek vanaf het clubhuis om 11.30 uur.

Noordscheschut – Zeerobben

Zaterdag 14 april

Aanvang 14.30 uur