Nuttige oefenwedstrijd tegen FC Den Helder

Nuttige oefenwedstrijd tegen FC Den Helder

Zeerobben – FC Den Helder 2 – 2

Onder werkelijk ideale omstandigheden, een lekker temperatuur, geen wind en een licht stuifregentje eindigde deze oefenwedstrijd in een terecht gelijkspel, de gehele 90 minuten in ogenschouw genomen.Waren de Noord-Hollanders in de eerste helft meer in bal bezit, maar hadden het vizier niet op scherp, daar scoorde Higor da Silva in de tweede minuut al wel de 1 – 0. Na goed uitkappen verschalkte hij met een strakke schuiver de Helderse goalie. Uit een corner van de bezoekers werd met kunst en vliegwerk het tegendoelpunt gescoord, zag er mooi uit in ieder geval. ( 1 – 1 )

We hebben het al een aantal keren mee mogen maken in de afgelopen seizoenen en wederom verraste Dylan Drent iedereen, inclusief de keeper van FC Den Helder , met een fabelachtig afstandsschot vanaf de middenlijn. De avond kon voor Dylan en zijn supporters niet meer stuk, 2 – 1.

De tweede helft waren de gastheren het meest in balbezit, maar de geboden kansen werden niet benut. Middels een strafschop kwamen onze gasten uit Den Helder verdiend op 2 – 2 . Even werd er door Zeerobben nog druk gezet om de overwinning alsnog over de streep te trekken. Uit een afgeslagen corner kogelde Frank Pietersma nog op de lat en miste David van der Pol nog een grote kans, net naast.

De mogelijkheden om een eerste klas waardig team te formeren met deze selectie zijn legio. Ook in dit oefenduel blijkt maar weer, dat het nog een hele klus wordt voor de staf om de juiste opstelling te maken. De geringe onderlinge verschillen mogen natuurlijk als een luxe worden beschouwd, maar ik zou niet in de schoenen van trainer Postma willen staan. Dat is maar goed ook, want met zijn ervaring kan hij juist wel de juiste pion op de juiste plek zetten.

Voorbeschouwing Sint Annaparochie – Zeerobben ( voorronde Bekertoernooi )

De kaarten al geschud

In deze poule bleken in de eerste twee wedstrijden beide boven genoemde teams te sterk voor respectievelijk GAVC ( Grou ) en Stiens. Dat betekent, dat dit duel om de spreekwoordelijk baard des Keizers zal worden gespeeld. Beide trainers kunnen nog experimenteren met hun opstelling om te bepalen welke elf in de eerste competitiewedstijd van 22 september in de basis zullen komen.

Sint Annaparochie – Zeerobben

Zaterdag 15 september

Aanvang 17.00 uur