Opening CityProms 2019 in het teken van mooie muziek uit Rusland

Opening CityProms 2019 in het teken van mooie muziek uit Rusland

De negende editie van CityProms wordt op vrijdagavond 28 juni geopend door het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van dirigent Damian Iorio en staat in het teken van ‘mooie muziek uit Rusland’. Na de feestelijke ouverture uit Russlan en Ludmilla van Glinka neemt celliste Irene Kok op het podium plaats voor het Eerste Celloconcert van Sjostakovitsj. Vervolgens staat een compilatie uit de beroemde Notenkraker suite van Tsjaikovski op het programma. De presentatie van de openingsavond is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van de klassieke muziekzender NPO Radio 4.

Het openingsconcert begint vrijdagavond 28 juni om 20.30 uur op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.Rising Star Irene Kok

De jonge Nederlandse celliste Irene Kok heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in zowel barok als moderne cello.  De jonge Rising Star timmert de laatste jaren internationaal stevig aan de weg. In 2016 rondde ze haar masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam. Irene Kok woont inmiddels in Wenen waar ze een postgraduate aan de Universität für darstellende Kunst bij professor Reinhard Latzko volgt.

NNO onder leiding van Damian Iori

Dit jaar staat het NNO tijdens de openingsavond onder leiding van dirigent Damian Iorio. Damian Iorio is geboren in Londen in een vooraanstaande familie van Italiaanse en Engelse musici en is een dynamische en begaafde dirigent met een internationale carrière. Damian heeft gewerkt met een aantal van ‘s werelds grootste orkesten en operabedrijven en is een gepassioneerd pleitbezorger voor muziekeducatie en het recht voor iedereen om toegang te krijgen tot muziek.

CityProms 2019: van 27 tot en met 30 juni

De negende editie van CityProms vindt plaats van  27 tot en met 30 juni in de Leeuwarder binnenstad, met ook dit jaar weer een scala aan internationale, Nederlandse,  Friese klassieke topsterren, met onder meer Camerata RCO, het Matangi Quartet en het inclusieve muziektheater ANDERS!. Voor kinderen zijn er speciale kindervoorstellingen, met live klassieke muziek. 

Toegang is gratis. Kijk voor meer info op cityproms.nl