Oproep politie: 4 helden gezocht!

Oproep politie: 4 helden gezocht!

Update: De redders hebben zich inmiddels gemeld.

De politie Noordwest-Fryslan zoekt 4 zeer behulpzame jongens. Op zondag 05 augustus 2018 omstreeks 04:45 uur kreeg de politie een melding om te gaan naar de Zuiderhaven te Harlingen. Daar zou een persoon te water zijn geraakt.

Ter plaatse zagen de agenten 2 jongens in ondergoed lopen. Toen zij dichterbij kwamen zagen zij een jongen in kleding op een bankje zitten en naast hem zaten nog 2 jongens die hem warm wreven.

De jongens vertelden dat zij langs het water liepen en een plons hoorden. Zij zagen een jongen in het water die niet meer zelf naar de kant wist te komen. De jongens bedachten zich geen seconde, trokken hun kleren uit en sprongen het water in om de drenkeling weer op de wal te krijgen.

Eenmaal op het droge kreeg het slachtoffer droge kleding van de redders en stelden zij de hulpdiensten in kennis.

Het slachtoffer werd onderzocht door het ambulancepersoneel, hij bleek flink onderkoeld te zijn. Het slachtoffer in meegenomen naar het MCL.

De politie Noordwest Fryslan wil graag in contact komen met de behulpzame jongens. Bent of kent u deze helden? Neem dan contact op met Politie Noordwest Fryslan op 0900-8844 of laat een bericht achter via Facebook.

sf 2018205515