Politie: pas op voor ‘travellers’

Politie: pas op voor ‘travellers’

Politie Noordwest Fryslân waarschuwt voor een groep personen die bekend staat als ‘travellers’. Zij bieden van deur tot deur, veelal op agressieve manier, hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten of asfalteren van het erf. Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting. Deze week kreeg de politie meerdere meldingen.

Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt ‘travellers’ genoemd omdat zij geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en verblijven op campings. Wij zien dat zij zich vaak verplaatsen in busjes voorzien van Engelse kentekens. De meest gebruikte taal is Engels met een Iers accent.

De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan en roept mensen op contact met de politie op te nemen wanneer personen op deze manier hun diensten aanbieden.