Prachtige Ouder-Kind Partij bij kv Eendracht

Prachtige Ouder-Kind Partij bij kv Eendracht

Bij de voorbereiding van deze kaatsdag leken de weergoden niet mee te willen werken, maar op zondag bleef het de hele tijd droog en kon er prima gekaatst worden.

Deze kaatsdag vormde de afsluiting van het kaatsseizoen voor de jeugd. De jeugdleden van kv Eendracht moesten een familielid of kennis vragen om samen te kaatsen en dat lukte niet bij iedereen. Toch stonden er 13 parturen op de lijst en die maakten er een prachtige wedstrijd van. Het is toch prachtig om te zien hoe de ouderen (oom – tante – vader – opa) samen kaatsen met de jongeren en veel plezier hebben op het veld.

Er stond ook een prachtig springkussen (In4more) op het veld en daar speelden veel kinderen tussen de partijen door en ook nadat ze klaar waren met hun wedstrijden.
Alle deelnemers kregen een aantal bonnen om in de kantine te besteden bij Jouke Reitsma en Henk Bleeker, want van kaatsen krijg je wel trek en dorst natuurlijk.

Na de eerste omloop speelden de winnaars verder in de winnaarsronde om de prijzen en de verliezers kregen een herkansing in de verliezersronde.

Er werd o.l.v. Age Tichelaar gespeeld zoals bij het Pearke keatsen en de volwassen kaatsers mochten de bal niet zonder stuit boven slaan. Dit leverde veel tussenspel op en dat is toch altijd nog het meest spectaculair met veel onverwachte situaties.

In de halve finale speelden Mike Vlieger en Evelyn Knier een spannende strijd tegen Merthe Scheffer en Ynze Kuperus en de kleine Mike sloeg voortreffelijk op en uit. Toch kon hij het niet winnen en verloor met 4-5 en 0-6.
In de andere halve finale speelden Emma Jeeninga en Renee Kuiken tegen Damien Duursma en opa Eddy Sjollema. Damian werd goed gecoached door zijn opa en kaatste prima. Helaas voor hem was de tegenstander te sterk en zij verloren met 3-5 en 2-6.
De finale was een anti-climax. Er werd een spannende partij verwacht van twee beste parturen, maar helaas, bij Merthe Scheffer en Ynze Kuperus lukte het niet meer om op de belangrijke standen een eerst binnen te halen en zij verloren met 0-5 en 4-6.
In de verliezersronde was het steeds behoorlijk spannend. In de halve finale haalden Lieke en Senna Jeeninga een flinke achterstand nog helemaal in, maar ze verloren toch nog op 5-5 en 4-6 van Jutta Wolbers en Hessel Westra. Helaas geen finale en dus geen prijs. Alle verliezers kregen trouwens wel een medaille als herinnering uitgereikt!
In de andere halve finale wisten Thom Posthumus en Grietje Steigenga te winnen van Vincent en Franciscus Breidenbacht met 5-3 en 6-0.

De finale werd hierna zelfs dramatisch spannend. Thom en Grietje haalden hun achterstand prachtig in tot 5-5 en toen landde Grietje, bij een poging om de bal nog te keren, verkeerd op haar voet. Het was meteen duidelijk dat dit ernstig was en zij moest helaas het strijdperk verlaten. De enkel moet eerst even rusten, voordat er een diagnose gesteld kan worden. Thom kreeg Eddy Sjollema als invaller bij zich en Thom begon meteen na de hervatting met twee zitballen. Het werd 5-5 en 6-6 en toen wist Jutta een zitbal bij Thom te geven. Een bijzonder einde van de wedstrijd.

Voorzitter Jan Nieuwenburg was afwezig omdat hij deze week een paar dagen in het ziekenhuis was opgenomen vanwege een longontsteking. De prijsuitreiking werd daarom gedaan door Simon de Groot, met assistentie van Douwe Broersma.
Zij reikten eerst de prijzen uit van het competitiekaatsen van deze zomer.
Elke dinsdagavond kaatste de jeugd o.l.v. Wim de Haan en hij werd hiervoor bedankt en kreeg een mooie bos bloemen met een waardebon. Volgend jaar is Wim weer van de partij.

Uitslag competitiekaatsen:
Meisjes: 1e prijs Emma Jeeninga 2e prijs: Nina Helvrich 3e prijs: Jutta Wolbers
Jongens: 1e prijs: Jordy de Haan 2e prijs: Jaimy Koel 3e prijs: Davy de Haan
Jaimy Koel staat niet op de foto, want die kaatste deze dag niet mee.

Uitslag Ouder-Kind Partij:
1e prijs: Emma Jeeninga en Renee Kuiken
2e prijs: Merthe Scheffer en Ynze Kuperus
3e prijs: Mike Vlieger en Evelyn knier
3e prijs: Damian Duursma en Eddy Sjollema

Verliezersronde:
1e prijs: Jutta Wolbers en Hessel Westra
2e prijs: Thom Posthumus en Grietje Steigenga

foto’s en tekst: Simon de Groot
Kijk voor meer foto’s op: www.kveendrachtharlingen.nl
Ga dan naar foto’s.