Project Icoon Afsluitdijk van Studio Roosegaarde vanaf 17 november te zien in Kazemattenmuseum

Project Icoon Afsluitdijk van Studio Roosegaarde vanaf 17 november te zien in Kazemattenmuseum

GLOWING NATURE is één van de drie onderdelen van het project Icoon Afsluitdijk van Studio Roosegaarde. GLOWING NATURE is vanaf vrijdag 17 november tot 21 januari dagelijks van 18.00 tot 23.00 uur te zien in de zoeklichtkazemat (kazemat VII) van het Kazemattenmuseum.

Het project GLOWING NATURE toont de schoonheid van de natuur op de Afsluitdijk met een unieke ontmoeting tussen mens, biologie en technologie. De exclusieve tentoonstelling op de Afsluitdijk, geplaatst in één van de historische kazematten, is een interactieve en mysterieuze ervaring met lichtgevende algen, een van de oudste micro-organismen ter wereld. De algen zijn verwerkt in de vloer van de kazemat. Waar je loopt wordt het licht. Alleen wanneer je deze eencellige algen perfect onderhoudt en verzorgt, geven ze langdurig natuurlijk licht wanneer je ze aanraakt.

De twee andere onderdelen van Icoon Afsluitdijk zijn LICHTPOORT en WINDVOGEL. LICHTPOORT licht de heftorens van de sluizen bij Den Oever en Kornwerderzand uit wanneer ze worden beschenen door autolampen. Het licht wordt gereflecteerd door prisma’s.

WINDVOGEL, een eerbetoon aan Wubbo Okkels, bestaat uit meerdere stroomopwekkende vliegers met lichtgevende lijnen.

De openingstijden van GLOWING NATURE zijn afhankelijk van de onvoorspelbare natuur. Check voor vertrek daarom voor de zekerheid de openingstijden op www.icoonafsluitdijk.nl.

Per avond kunnen maximaal 100 bezoekers in groepen van 20 tegelijk de kazemat bezoeken. Er wordt dus gewerkt met zgn. tijdslots.

Op donderdag 16 november wordt het project officieel geopend. Voor genodigden is GLOWING NATURE daarna vanaf  19.15 uur voor het eerst te zien.