Raud Dijkstra nieuw lid raad van toezicht Bibliotheeken Noord Fryslân

Raud Dijkstra nieuw lid raad van toezicht Bibliotheeken Noord Fryslân

NOORD FRYSLÂN – De raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân (BNF) heeft vanaf 1 januari 2017 een nieuw lid. Raud Dijkstra volgt Jannie van der Wal op, die na twee termijnen van vier jaar afscheid neemt. Bibliotheken Noord Fryslân zocht een lid voor de raad van toezicht met hart voor de bibliotheek én financiën. Met de benoeming van Raud Dijkstra is dat zeker gelukt.

Werk en ervaring Raud DijkstraDijkstra woont in Harlingen en is sinds kort werkzaam als financieel directeur van Empatec in Sneek en Franeker. Hij verdiende zijn sporen als accountant bij Deloitte Accountants en als teammanager Financiën, Facilitair & ICT bij woningcorporatie Elkien. In 2000 studeerde Raud Dijkstra af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Fervent lezer en voorlezer

Raud Dijkstra is ook vader van drie jonge kinderen. ‘Ik ben een zeer fervent lezer en voorlezer. Ik geef de liefde voor het lezen graag door en vind het interessant om te zien hoe de bibliotheek kinderen betrekt bij het leren en lezen. Met het vervullen van deze functie kan ik een actieve bijdrage leveren aan een leven lang leren en onafhankelijke besluitvorming bij de Bibliotheek. Dat spreekt mij aan en past bij de volgende stap in mijn carrière.’

Geef een reactie