Rederij Doeksen rookvrij

Rederij Doeksen rookvrij

Vanaf 1 januari 2019 zijn alle schepen, veerterminals en terreinen van Rederij Doeksen rookvrij. Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, maar ook voor de e-sigaret en ‘rookvrije sigaretten’ zoals de iQos/Heets en ander rookgerei. Ter ondersteuning van deze maatregel worden alle rookartikelen uit het assortiment van de winkel in de veerterminal in Harlingen, de Parlevinker gehaald.

“Roken past niet in de gezonde leefstijl die we bij Rederij Doeksen voorstaan,” vertelt directeur Paul Melles. “We voeren een actief beleid dat erop gericht is dat onze medewerkers zo gezond mogelijk hun werk kunnen blijven doen. We stimuleren stoppen met roken, gezonde voeding en meer bewegen. Het werken in een rookvrije omgeving past hierbij.” Het bedrijf haakt hiermee aan op de landelijke beweging ‘Op weg naar een rookvrije generatie’, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.Melles: “Tot slot is het voorkomen van vervuiling van het Waddengebied een belangrijke reden.  Door roken niet meer toe te staan, voorkomen we dat er sigarettenpeuken in de Waddenzee terechtkomen waardoor het kwetsbare milieu sterk belast wordt. Sigarettenpeuken zijn de grootste strandvervuilers ter wereld. Jaarlijks spoelen er maar liefst 580 biljoen stuks aan. Het rookverbod draagt bij aan een vermindering van deze overlast.”

Sinds januari 2008 mocht er al niet meer gerookt worden in de veerterminals en in de schepen. Per 1 januari a.s. wordt de regel dus uitgebreid met de buitendekken van de schepen en de terreinen.