Roeisloep Vuurzee 2e bij roeirace Slag om Zaan

Roeisloep Vuurzee 2e bij roeirace Slag om Zaan

Zaterdag 15 april 2017, de dag van de Slag om Zaan. De roeisters van de Vuurzee trappen het paasweekend af met ruim 17 km roeien op de Zaan. Bij vertrek uit Harlingen staat er al een stevige wind en dit belooft dan ook wat voor de race in Zaandam. Hopelijk valt de wind op de Zaan mee.

Omstreeks 10.00 uur arriveert het team in Zaandam en verzamelen zij bij de voormalige chocoladefabriek van Verkade waar de Vuurzee ter water wordt gelaten. De start en finish is ter hoogte van de oude chocoladefabriek. De Vuurzee start om 11.12 uur met startnummer 13. Ook op de Zaan staat een stevig windje maar doordat er bochten in het parcours zitten wordt tegenwind afgewisseld met zijwind en op de terugweg zijn er zelfs lange stukken met wind mee.

Het is een mooie roeiroute met verschillende bruggen, oude gebouwen en fabrieken, Zaanse huisjes en halverwege de Zaan loopt de route langs de Zaanse Schans waar de vele molens vanaf het water konden worden bewonderd. Helaas krijgen de dames van de Vuurzee op dat moment een flinke bui op hun hoofd en hebben zij op dat stuk ook flinke tegenwind waardoor het een zwaar stuk is om te roeien. Om je heen kijken en genieten van de omgeving is niet mogelijk. Maar de vele toeristen, waaronder veel Chinezen en Japanners met grote camera’s, moedigen ons fanatiek aan. Na de Zaanse Schans buigt de Zaan gelukkig weer af waardoor de wind ook weer draait. De regen is gelukkig ook maar van korte duur en het keerpunt komt al snel dichterbij.

Op de terugweg heeft de Vuurzee op veel stukken de wind mee waardoor er ook een beetje van de omgeving genoten kan worden. Ook laat de zon zich af en toe zelfs een beetje zien. Heerlijk!

Iets voor 13.30 uur bereiken de roeisters de finish. In totaal hebben zij er 2 uren en 13 minuten over gedaan. Een super prestatie ondanks de stevige wind! Met een wattage van 36,44 sleept de Vuurzee de 2e prijs van dames klasse 2 binnen! Super!!

Komende zaterdag blijft de Vuurzee in Harlingen en hebben de roeisters een zaterdag ‘rust’ wat betreft wedstrijdroeien. Op zaterdag 29 april zullen zij strijden in Grou.

Renske Oving

Geef een reactie