Ruimte voor nieuwe Krav Maga leden in Franeker bij Red Selfdefence

Ruimte voor nieuwe Krav Maga leden in Franeker bij Red Selfdefence

Al sinds 2012 is sportschool Red Selfdefence in Franeker actief in het geven van lessen in Krav Maga. Krav Maga wordt beoefend door jong en oud en is erop gericht een beter zelfvertrouwen en zelfverdedigingstechnieken te ontwikkelen bij degenen die de sport beoefenen. De training leert je om conflicten te vermijden, maar ook om jezelf en anderen in veiligheid te brengen, mocht je toch in een conflictsituatie komen. Op dit moment is in Franeker weer ruimte voor nieuwe leden.

Deze Krav Maga-lessen vinden in Franeker plaats op de vrijdagavond om 20.00 uur in sporthal De Trije. Met ingang van dit jaar wordt er door Red Selfdefence nu ook in Harlingen de mogelijkheid geboden om wekelijks lessen te volgen in deze allround weerbaarheidstraining. In Harlingen vinden de lessen plaats op de woensdagavond om 20.30 uur in de sportzaal van Het Vierkant.

Krav Maga betekent ‘gevecht van man tot man’ in het Hebreeuws en is oorspronkelijk afkomstig uit Israel. Hier is deze uitgebreide weerbaarheidstraining opgenomen in het Israelische defensieprogramma. Ook in Nederland maken defensie, politie en marechaussee graag gebruik van Krav Maga binnen hun opleidingsprogramma’s. De sport is gericht op zelfverdediging maar bij zelfverdediging hoort ook het op een snelle en effectieve manier uitschakelen van de tegenstander. Naast een nuttig weerbaarheidssysteem, is Krav Maga ook een prima en gezellige allround sport voor iedereen die wat aan zijn conditie wil doen.

Bij Krav Maga is geen sprake van competitie en worden er dus ook geen wedstrijden georganiseerd. Wel kunnen de Krav Maga beoefenaars examens doen om steeds een hoger niveau van hun kunnen te bereiken. Bij Krav Maga is het mogelijk om zich in betrekkelijk korte tijd effectief te leren verdedigen tegen de meest voorkomende vormen van geweld. Vandaar dat ook veel vrouwen zich prettig voelen bij het idee om door middel van Krav Maga snel en adequaat te kunnen reageren als men zich bedreigd voelt.”, aldus Theresa Wever, eigenaar van sportschool Red Selfdefence en al vele jaren gediplomeerd Krav Maga instructeur. “ Naast mijn lessen bij Red Selfdefence geef ik ook elders trainingen en ga ik regelmatig naar Israel, maar ook andere landen, om daar met internationale groepen instructeurs te trainen en ervaringen uit te wisselen. Naast mijn hoedanigheid als moeder en GGZ verpleegkundige is Krav Maga een groot en zinvol deel van mijn bestaan geworden.”

Op dit moment is er dus na lange tijd in Franeker weer ruimte voor nieuwe leden. Men kan kiezen om op vrijdagavond in Franeker te sporten of op de woensdagavond in Harlingen. Het is ook mogelijk om op beide lokaties en dus twee keer in de week mee te doen aan de Krav Maga-lessen. Dat kost niets extra. Op vrijdag 12 mei 2017 is er om 20.00 uur een gratis Krav Maga proefles in sportcentrum de Trije te Franeker. Wij nodigen daarom iedereen in Franeker en omgeving van harte uit om deze avond zelf te ervaren wat Krav Maga voor hen zou kunnen betekenen.

Wat:                    Gratis en vrijblijvend proefles Krav Maga in De Trije te Franeker.

Waar:                  Sportzaal De Trije. Jan Rodenhuisplein 3 te Franeker.

Wanneer:           Vrijdag 12 mei 2017.  20.00 – 21.30 uur.

Voor info:           www.redselfdefence.nl. Mail info@redselfdefence.nl of bel: 0612675537

Geef een reactie