Ruzie op Harlinger kermis

Ruzie op Harlinger kermis

Vrijdagavond liep een ruzie tussen een groot aantal jongeren op de Harlinger kermis flink uit de hand. Schritsen bewoners hoorden rond kwart over twaalf een hoop kabaal en geschreeuw, onder ander werd er: ‘Leeuwarden’ geroepen en vervolgens raakten circa 100 jongeren slaags.

Al vrij snel hoorden buurtbewoners sirene’s en kort daarop was een aantal politie eenheden op het kermis terrein aanwezig. De politiemacht, buurtbewoners schatten zo’n 30 man inclusief leden van de hondenbrigade, kwam in actie en er waren charges nodig om de groep uit elkaar te drijven. De wapenstok en de honden werden daarbij ook gebruikt. De groep werd uit een geslagen op de kruising Schritsen, Grote en Kleine Ossemarkt en Jan Ruurdstraat. Daarna werden de jongeren verspreid over het kermis terrein en richting kruising Brouwerstraat, Heiligeweg, Spekmarkt gedreven waar men er in slaagde de groepen te ontbinden.Er waren opvallend veel meisjes bij dit incident en die lieten zich goed horen ook. Het geschreeuw, gescheld en gegil, ook op de politie, zorgde ervoor dat veel bewoners in het kermisgebied konden ‘mee genieten’ van de rel.

Van schade aan have en goed is nog niets bekend. Het incident duurde zo’n drie kwartier en rond één uur zaterdagochtend werd het weer redelijk rustig op en rond de Schritsen. De buurtbewoners complimenteerden de politie met het optreden, maar men vond het wel beangstigend. Een van de bewoonsters: “Dit maak je eigenlijk nooit mee, zelfs niet op de Visserijdagen waarbij de sfeer, zeker ’s nachts, veel grimmiger is”. (Bron: Persbericht)