Schoolkinderen Franeker blij met Vakantieleestas van de Bibliotheek

Schoolkinderen Franeker blij met Vakantieleestas van de Bibliotheek

Op dinsdag 4 juli kwamen de kinderen van groep 3 van De Toermalijn op bezoek bij Bibliotheek Franeker. Met de ontvangen Vakantieleestasjes houden ze hun leesplezier de komende zomer op peil.

De kinderen doen, samen met nog 450 kinderen uit Noord-Fryslân, mee aan het leesbevorderingsproject Vakantielezen. Zij krijgen een tas met drie boeken en een mooi Zomer-Doeboek van de Bibliotheek mee naar huis. In de tas zitten ook flyers met tips voor ouders om gezellig samen met hun kind te lezen.
De kinderen waren enthousiast over het bezoek aan de bieb en de nieuwe tasje. “De kinderen zijn zo enthousiast over de boeken, dat kiezen voor de meesten moeilijk is” zegt leesconsulente Irene Kraakman van Bibliotheken Noord Fryslân.

Kinderen oefenen gedurende het schooljaar veel met lezen, waardoor hun leesvaardigheid flink vooruit gaat. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die in de vakantie weinig lezen een grote terugval in hun leesniveau laten zien. Een reden voor de Bibliotheek en de school om de kinderen ook in de vakantie tot lezen aan te zetten! Kinderen kunnen samen met hun ouders de boeken lezen en bekijken tijdens de zomervakantie. Ook de leerkrachten ontvangen een Vakantieleestas, zodat ze na de vakantie met de kinderen kunnen praten over de mooie verhalen die gelezen zijn.

Voorlees- en boekentips, leuke apps, informatie over een voordelig kennismakingsabonnement en nog veel meer, vindt u op www.ontdekdebieb.nl.