Spaar mee, steun Hosanna

Spaar mee, steun Hosanna

Harlingen – Jumbo Olaf Hermus, aan de Spoorstraat 1 in Harlingen is op 5 februari een spaaractie gestart om het verenigingsleven in de havenstad financieel te ondersteunen. Sinds maandag 5 februari krijgen Jumbo klanten bij elke besteding van 10 euro een voucher met daarop een unieke streepjescode.

Deze voucher, ter waarde van 1 punt, is eenmalig te doneren aan Hosanna. De actie loopt tot en met zondag 1 april 2018, Pasen, en was in eerste instantie toe gepitst op de sportverenigingen in de stad. Muziekvereniging Hosanna kon mee doen dankzij de opmerkzaamheid van een trouw lid, Gesina Dotinga, die de bedrijfsleiding van Jumbo er op attent maakte dat de muzikanten van Hosanna ook sport beoefenen. Dinsdag 13 februari bijvoorbeeld loopt de complete Hosanna groep het 6 kilometer lange Carnaval parcours in het Duitse Mönchengladbach.

De slagwerkinstrumenten zijn van een behoorlijk gewicht en je kunt eigenlijk wel spreken van topsport. De muziekvereniging kan elke financiële injectie heel goed gebruiken omdat de uniform en instrumenten fondsen zijn uitgeput en men dringend toe is aan nieuwe uniformen. Sinds 2012 heeft Hosanna geen inkomsten meer uit oud papier opbrengst omdat de gemeente die geldstroom heeft getopt en geen compensatie biedt.

Dus zoveel mogelijk Jumbo vouchers naar Hosanna om dat enigszins goed te maken.

Op de foto de muziek en dansgroepen bij de Koningsdag Aubade van het Centraal Comité 1945. Vrijdag 27 april doet ook Hosanna weer mee.