Speciale kazematteneditie van voorstelling “Bonne Route” van Tjerk Ridder

Speciale kazematteneditie van voorstelling “Bonne Route” van Tjerk Ridder

Op 2, 3 en 4 november speelt theatermaker Tjerk Ridder een speciale editie van zijn voorstelling “Bonne Route” in het Kazemattenmuseum.

“Bonne Route” is de derde theatervoorstelling van Tjerk Ridder in de serie “het leven is een reis”.

Tjerk vertelt over zijn ervaringen tijdens de voetreis die hij – samen met zijn ezeltje Lodewijk – maakte van Parijs via Utrecht, door Fryslân naar uiteindelijk Groningen. Hij liep het Martinuspad, een nieuwe Europese culturele route langs erfgoed van oorlog en vrede.

In Fryslân hoorde uiteraard het Kazemattenmuseum bij die route en was dan ook een pleisterplaats voor Tjerk.

Het programma is geïnspireerd op Sint Maarten en heeft als hoofdthema “Delen”. Delen de brede zin van het woord: het delen van tijd, verhalen, liefde, voedsel en bezit.

Tijdens de voorstellingen in het Kazemattenmuseum zal Tjerk specifiek ingaan op de erfgoedplekken van oorlog en vrede en het Kazemattenmuseum.

Onder muzikale begeleiding van toetsenist Jochem Braat en afwisselend met filmfragmenten en songs laat hij zien wat het met je doet als je lopend, kwetsbaar en afhankelijk van anderen op weg gaat.

De theatervoorstelling zelf duurt 90 minuten en vindt plaats op vrijdag om 20.00 uur en zondag om 15.00 uur. De voorstelling wordt op vrijdag vooraf, en op zondag achteraf gecombineerd met een lichte maaltijd (soep en broodjes) en een rondleiding door het Kazemattenmuseum.
De voorstelling op zaterdag is een voorstelling voor Vrienden van het Kazemattenmuseum, maar is ook open voor ander publiek.

Incl. maaltijd en rondleiding bedragen de kosten € 25,=.  Zonder € 15,=.

Boeken kan via secretaris@kazemattenmuseum.nl