Spelen met Boek en Muziek tijdens Nationale Voorleesdagen

Spelen met Boek en Muziek tijdens Nationale Voorleesdagen

Voorlezen aan peuters en kleuters belangrijk

Tijdens de Nationale Voorleesdagen genieten peuters en kleuters in tien bibliotheken van de voorstelling Spelen met Boek en Muziek. Daarnaast verzorgen de leesconsulenten Voorleesfeestjes bij kinderdagopvang, peuterspeelzalen en bibliotheken. De Bibliotheek stimuleert zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en de taalontwikkeling van jonge kinderen én de band tussen ouder en kind.Het verhaal beleven

Peuters en kleuters duiken in Het prentenboek van het Jaar Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido). Het boek gaat over de zwaarlijvige huiskater Harry. Hij zit het liefst veilig binnen, maar als vlinder Vera hem op een dag uitnodigt om tikkertje te spelen, wil Harry dat wel. Hij rent steeds verder van zijn eigen vertrouwde huis, tot hij niet meer weet waar hij is… De komende tijd helpen kinderen in Noord-Fryslân hem bij zijn zoektocht naar huis; zo beleven ze het verhaal mee. Wie het verhaal thuis nog eens voor wil lezen kan het boek natuurlijk lenen bij de bibliotheek. De boekhandel verkoopt het prentenboek ook in een mini-editie inclusief meertalige app voor € 5,25. Kijk voor voorleestips, prentenboeken en nog veel meer op www.ontdekdebieb.nl.

Spelen met Boek en Muziek

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen maakt Het Muziekbeestje Spelen met Boek en Muziek. Tijdens deze activiteit voor peuters en kleuters beleven de kinderen Harry’s avonturen mee door te zingen, muziek te maken, te sluipen als een poes, tikkertje te doen en nog veel meer. Superleuk! De toegang is gratis, maar omdat er een maximum aantal plaatsen beschikbaar is, moeten peuters en kleuters vooraf aangemeld worden via ontdekdebieb.nl. (Groot)ouders en verzorgers zijn natuurlijk altijd welkom. Het duurt ruim een half uur (zonder pauze).

In onderstaande bibliotheken

Maandag 21 januari     15.30 uur         Dronryp

Woensdag 23 januari   15.30 uur         Surhuisterveen

Donderdag 24 januari  15.30 uur         Franeker

Zaterdag 26 januari     10.30 uur         St.-Annaparochie

Zondag 27 januari        15.30 uur         Dokkum

Maandag 28 januari     15.30 uur         Buitenpost

Woensdag 30 januari   15.30 uur         Kollum

Donderdag 31 januari  15.30 uur         De Westereen

Zaterdag 2 februari      10.30 uur         Terschelling

Maandag 4 februari      15.30 uur         Harlingen

Voorlezen en gratis lenen

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt hun fantasie en creativiteit en ze doen het later beter op school. Bovendien is het ook nog eens heel fijn voor kind én ouder. Weten welk boek bij uw kind past? Medewerkers van de Bibliotheek helpen u graag. Een bibliotheeklidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. En peuters en kleuters die tussen 23 januari en eind maart lid worden, krijgen een Harry-voorleesknuffeltje cadeau (op = op). Voor volwassenen is er al een kennismakingsabonnement van drie maanden voor € 12,50.