Spijkerstad 2018 “Verhalen van de woeste waterwereld”

Spijkerstad 2018 “Verhalen van de woeste waterwereld”

Duik met ons in de wereld van het woeste water. Hijs de zeilen, tuur door je verrekijker en ga mee op ontdekkingstocht! Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 12de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Het thema voor dit jaar is “Verhalen van de woeste waterwereld”, de locatie is net als vorig jaar naast het Harlinger Bos. Spijkerstad 2018 zal dit keer worden gehouden in de eerste  week van de zomervakantie,  dat is van 23 tot en met 26 juli 2018. De opbouwdag is zaterdag 21 juli en de opruimdag vrijdag 27 juli 2018.We starten ’s ochtends om 9.00 uur en stoppen ’s middags om 15.00 uur. (let op: ook de kleuters blijven de gehele dag. ) De kosten bedragen voor vier dagen € 25 euro (incl. eten en drinken). Als u inkomen rondom bijstandsniveau is, is het mogelijk om kosten voor deelname terug te krijgen. Vraag voor meer info !

Workshops, activiteiten en spelletjes

Net als de voorgaande jaren is het hoofddoel van Spijkerstad het bouwen van hutten. Met behulp en onder begeleiding van heel veel vrijwilligers gaan de kinderen aan de slag met hout, spijkers en allerlei andere materialen om de mooiste hutten  te bouwen. Het bouwen wordt afgewisseld met allerlei workshops, activiteiten en spelletjes. Ook creatief worden de kinderen behoorlijk uitgedaagd, om hun hut en zichzelf zo mooi mogelijk aan te kleden. En aan het eind van Spijkerstad zal weer een daverende afsluiting worden gehouden.

Loting: Anders dan Anders!

Ook dit jaar willen we graag iedereen een kans geven om mee te doen. Dit jaar willen we weer alle kinderen toelaten , mits we voldoende vrijwilligers hebben die kunnen helpen.  Na de inschrijvingsperiode bekijken we hoeveel vrijwilligers we hebben en of we een sluitend rooster kunnen maken. Veiligheid staat bij deze keuze voorop. Als er niet voldoende hulp is, laten we minder kinderen toe.

Dan wordt  er geloot wie er mee mag doen, we geven daarbij voorrang aan de kinderen die vorig jaar niet mee hebben gedaan, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om mee te doen. We geven ook voorrang aan kinderen die niet op vakantie gaan, dus maak dit kenbaar aan ons. De inschrijfperiode is van maandag 12 maart t/m zondag 25 maart. Let op; eerder of later inschrijven (via mail of telefoon) heeft geen zin. De uitslag van de loting is woensdag 18 april 2018 u wordt gebeld of gemaild.

Vrijwilligers nodig

Om Spijkerstad 2018 mogelijk te maken, hebben we heel veel vrijwilligers nodig. Om groepen te begeleiden, te helpen bij het op- en afbouwen, voor de catering, toiletten schoonmaken en voor allerlei hand- en spandiensten. Ook voor de nachtploeg zijn we op zoek naar mensen die eventueel een nacht of meer willen slapen op het terrein om alles in de gaten te houden! Wanneer u zich als ouder/verzorger voor een hele week aanmeld, is uw kind verzekerd van een plek bij Spijkerstad. (inclusief het op en afbouwen)

Als u zich minimaal voor 2 dagen aanmeldt als vrijwilliger maakt u kind meer kans (geen garantie) Het enige dat we van u vragen is u minstens één dag beschikbaar te stellen voor het op- of afbouwen en één dag tijdens de week zelf. Maar meer dagen mag natuurlijk ook! Bovendien kunnen we meer kinderen toelaten als we meer hulp hebben.

Inschrijving definitief

Op woensdag 25 april is de betalingsdag van 15.00-17.00 uur en van 19.30-21.00 uur in ’t Vierkant aan de Johan van Oldebarneveltstraat 2 te Harlingen. Op dat moment is de inschrijving definitief. Wanneer u niet kunt komen op de betalingsdag is het belangrijk dat u dat aan ons meldt. Doet u dat niet, dan geven we de plek aan iemand anders! Als je mee wilt doen dan kun je je inschrijven via www.jongerenwerkharlingen.nl. Deze manier van inschrijven heeft onze voorkeur. Maar het kan ook  via de inschrijfformulieren die via de basisscholen de aankomende week wordt verspreid. Voor meer informatie kunt u bellen met jongerenwerk Ellen, 0612743822 of mailen via e.uivel@harlingen.nl