Startup uit Franker lanceert de goedkoopste parkeerdienst van Nederland 

Startup uit Franker lanceert de goedkoopste parkeerdienst van Nederland 

FRANEKER  TanQyou lanceert de goedkoopste parkeerdienst van Nederland, TanQyou ParkDe tankstation formule uit Franeker kiest ervoor om de parkeerapp eerst alleen in de Waadhoeke te lanceren. Pas na een aantal weken wanneer ze ook op Qmusic te horen zullen zijn zal de startup zich richten op de rest van Nederland. 

De parkeerdienst Naast dat de nieuwe parkeerapp gratis te downloaden is en parkeren goedkoper moet zijn dan met concurrerende apps voegt de Friese startup nieuwe gemakken toe aan mobiel parkeren. Zo moet het voor de zakelijke rijder eenvoudiger zijn om meerdere parkeerbonnen te declareren en is de app beveiligd tegen onnodig lange parkeertransacties. 

Op dit moment wordt de app alleen in de gemeente Waadhoeke gepromoot. Hier zal de app de laatste testfase ondergaan. “Wij komen uit Friesland en zijn van mening dat een nieuw product nergens zo goed getest kan worden als in onze eigen provincie. De mening van een nuchtere Fries is goud waard.” – Aldus Jan-Harmen, eigenaar TanQyou. Na de testfase zal de feedback worden behandeld waarna TanQyou de app Landelijk zal lanceren. 

Over TanQyou 

TanQyou is van oorsprong een tankstation formule – opgericht in Franeker. Inmiddels staan er al in zes verschillende plaatsen TanQyou tankstations en is de formule hard op weg naar een landelijke dekking. Het doel van deze tankstations is om het onbemand tanken weer leuk en persoonlijk te maken. Dit doet de startup met een persoonlijk My TanQyou account waarmee klanten herkend- en daardoor bij voornaam begroet kunnen worden aan de pomp. Daarnaast wordt er voor een My TanQyou klant automatisch een online-brandstofadministratie bijgehouden en telt iedere liter als een lot voor de periodieke prijzenpot. 

Klanten met een My TanQyou account kunnen na het downloaden van de parkeerapp met ditzelfde account inloggen maar de parkeerapp kan ook gebruikt worden zonder klant te zijn van het tankstation.