Stroomstoring legt afvaloven tijdelijk stil

Stroomstoring legt afvaloven tijdelijk stil

De afvaloven van de REC lag vrijdagmiddag tijdelijk stil vanwege een stroomstoring. Na een storing van anderhalf uur is de afvaloven weer opgestart.

Doordat er tijdens de storing zwarte rook uit de pijp kwam hield Omrin een soort liveblog op hun website en Twitter bij. Inmiddels draait de oven weer en gaat Omrin een onderzoek doen naar de oorzaak van de stroomstoring.Update’s die Omrin gaf op de website van het bedrijf:

Update 17.15 uur
Na de stroomstoring in de REC van vanmiddag zijn we inmiddels weer gecontroleerd in bedrijf gegaan. We gaan onderzoek doen naar oorzaak en gevolg van de storing. Tot zover de berichtgeving voor vandaag. Zodra de onderzoeksresultaten bekend zijn melden we dat.

Update 16.00 uur
Door de stroomstoring, het wegvallen van de spanning, is er een storing in het noodcircuit geweest. Circa 45 minuten heeft het doekenfilter uitgestaan, daarom tijdelijk zwarte rook. Dat is nu verholpen. Zodra we meer weten, melden we dat uiteraard via deze website.

Update 15.00 uur
Na de stroomstoring in de REC is de spanning nu weer terug. De installatie wordt daarom gecontroleerd opgestart. De rookgasreiniging staat aan; de zwarte rook is daarom gelukkig weer opgehouden. Er wordt nu water bijgevuld aan de ketel, voor het juiste vervolg.

Update 14.30 uur
Om 13:45 uur heeft de REC een algehele stroomstoring gehad, waardoor de installatie is stilgekomen. Bij dat proces is er zwarte rook en witte stoom vrijgekomen. Vanwege de windrichting drijven die wolken naar zee. Rook is nooit gezond, dus adviseren we deuren en ramen dicht te houden.